Κακώς βρίσκουν χώρο στην Καθημερινή οι απόψεις του απόστρατου Φράγκου για το Μακεδονικό

7.10.18


Είμαι φανατικός αναγνώστης της Καθημερινής, ιδιαίτερα της κυριακάτικης έκδοσης της. Θεωρώ λίγο-πολύ ότι αποτελεί την τελευταία εφημερίδα της χώρας και αξιολογώ ιδιαίτερα θετικά τη στάση που κράτησε στα χρόνια της κρίσης.

Ιδιαίτερα υπό τη διεύθυνση του Αλέξη Παπαχελά, η Καθημερινή κατάφερε να μετατραπεί από μια συντηρητική εφημερίδα για λίγους σε μια φιλελεύθερη εφημερίδα για πολλούς, στηρίζοντας θέσεις και απόψεις που μάλλον θα...σόκαραν το παραδοσιακό κοινό της εφημερίδας. Παλαιότερα, τον ρόλο αυτό κυρίως διαδραμάτιζε το Βήμα της Κυριακής, του οποίου όμως η αξιοπιστία συνετρίβη από τον διαπλεκόμενο τυφώνα Ψυχάρη, για να καταντήσει σήμερα εκεί που κατάντησε.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, βρίσκω αληθινά εξοργιστική την επιλογή της Καθημερινής να φιλοξενήσει σήμερα τις απόψεις του στρατηγού Φράγκου για το Μακεδονικό. Την αμέσως επόμενη Κυριακή του δημοψηφίσματος, σε μια τέτοια εφημερίδα περιμένεις να διαβάσεις τις απόψεις των πιο σοβαρών αναλυτών της χώρας, όχι τις κραυγές ενός γραφικού απόστρατου.

Δεν είναι δυνατόν να είναι η Καθημερινή η εφημερίδα που θα επιτρέπει στον κ. Φράγκο να εμφανίζεται ως αυτόκλητος εκπρόσωπος του ελληνικού λαού και να σημειώνει ότι «Το αιδώς Αργείοι ούτε κατ’ ελάχιστον καλύπτει το όνειδος που αισθάνθηκαν οι απανταχού Ελληνες». Δεν είναι η Καθημερινή ο κατάλληλος χώρος για να διατυπώνει ο κ. Φράγκος τις πάγιες μπουρδολογικές απόψεις της ελληνικής Ακροδεξιάς περί της...βουλγαρικής καταγωγής των πολιτών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Σε μια εφημερίδα που έχει δώσει πραγματικό αγώνα για τον ευρωατλαντικό προσανατολισμό της χώρας, είναι κάτι παραπάνω από απογοητευτικό να φιλοξενούνται οι απόψεις κάποιου που ούρλιαζε «βούλωστο μωρή αδερφή» για τον Γ.Γ του ΝΑΤΟ -προκαλώντας ενθουσιασμό σε κάθε διαδικτυακή γωνία ακροδεξιών και νεοναζί.

Δεν είναι πολυφωνία να δίνεις βήμα σε τέτοιους τύπους. Είναι λάθος. Απλά λάθος.