Το ψυχρό κλίμα Φαναρίου-Αρχεπισκοπής Αθηνών ως απρόσμενο δώρο...Θεού για τη Μόσχα

7.10.18



Τους τελευταίους μήνες, με αφορμή και όχι αιτία τις εξελίξεις στην Ουκρανία, έγινε επιτέλους ορατή στον ελληνικό δημόσιο διάολο η σύγκρουση του Πατριαρχείου της Μόσχας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης.

Στη βάση ενός πληθωρικά χρηματοδοτημένου σχεδίου που έχει καταστρωθεί εδώ και χρόνια, το Πατριαρχείο της Μόσχας κάνει τα πάντα για να αμφισβητήσει την κυριαρχία του Φαναρίου στους κόλπους της Ορθοδοξίας, μια δραστηριότητα απόλυτα εχθρική ως προς τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα.

Υπό αυτό το πρίσμα, η ακύρωση της συνάντησης του Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στέλνει το λάθος μήνυμα σε μια εποχή που δεν υπάρχει περιθώριο για λάθη. Αν υπάρχει κάποιος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα το κόστος που μπορεί να έχει για την Εκκλησία της Ελλάδος μια σύγκρουση με το Φανάρι, αυτός δεν μπορεί παρά να είναι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Πίσω στο 2008, η ανάγκη να κλείσει αυτό το τραύμα ήταν εκείνη που κατέστησε αναγκαία την εκλογή του, όπως αντίστοιχα και η δική του παρουσία στην ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος έμοιαζε για χρόνια να εγγυάται ότι δεν θα αναδυθούν ξανά στην επιφάνεια οι λαίμαργα φαύλοι εκπρόσωποι των μηχανισμών εκείνων «που οραματίζονται μια μίζερη βαλκάνια Ελλάδα, αυτάρκη εν τη γαλήνη μιας αιώνια μοιραίας αναμονής ενός ορλωφικού θαύματος».

Ας αναλογιστούν όλοι μαζί την κρισιμότητα των στιγμών και ξεχωριστά ο καθένας το μέγεθος του απέναντι στην Ιστορία.