Το αόρατο καλάσνικοφ της εθνοκεντρικής μυωπίας μας

31.10.18


Η ευκολία με την οποία τα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ υποβαθμίζουν σε...απλή λεπτομέρεια την κατοχή και χρήση καλάσνικοφ από Έλληνα ομογενή στο έδαφος ξένης χώρας είναι αληθινά σοκαριστική -και τρομερά επικίνδυνη.

Λες και είναι φοβερά συνηθισμένο να κυκλοφορεί κάποιος με παραλλαγή και ένα τέτοιο επιθετικό όπλο, λες και αυτός είναι γενικά ο δόκιμος τρόπος να υψώσει κανείς μια ελληνική σημαία -αν θεωρήσουμε ότι αυτός ήταν ο πραγματικός σκοπός του θανόντος.

Για λίγα clicks παραπάνω, τις τελευταίες μέρες διαβάζουμε απίθανα πράγματα, με τον κάθε περιθωριακό καραγκιόζη που εκτοξεύει κάτι ακραίο να βλέπει το όνομα του να γίνεται πρώτο θέμα, είτε αυτός είναι χούλιγκαν αλβανικής ποδοσφαιρικής ομάδας είτε πρώην σύμβουλος Έλληνα πρωθυπουργού.

Μα κανείς πια δεν διαθέτει, με όρους παρόντος, μια κάποια επίγνωση των στιγμών; Δεν βλέπουν τι γίνεται γύρω μας στον κόσμο, από τη Βραζιλία μέχρι την Ουγγαρία; Δεν βλέπουν που μπορεί να οδηγήσει η τροφοδότηση των αδηφάγων clickbait αλγορίθμων με ωμή εθνικιστική προπαγάνδα;

Όλα ίσωμα για λίγα clicks παραπάνω;