Μακρόν: Είμαι κατάπληκτος από την ομοιότητα της εποχής μας με εκείνη του Μεσοπολέμου

1.11.18


Κατάπληκτος από την ομοιότητα ανάμεσα στην σημερινή κατάσταση στην Ευρώπη και τον Μεσοπόλεμο δηλώνει ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, απευθύνοντας έκκληση για "πνευματική διαύγεια και αντίσταση".

"Είμαι κατάπληκτος από την ομοιότητα ανάμεσα στην κατάσταση που ζούμε και την κατάσταση του Μεσοπολέμου", δηλώνει ο πρόεδρος της Γαλλίας στο περιθώριο της επίσκεψής του σε έκθεση αφιερωμένη στον Ζορζ Κλεμανσό, τον πρωθυπουργό της Γαλλίας στις αρχές του 20ού αιώνα.

"Σε μία Ευρώπη διαιρεμένη από τους φόβους, την εθνικιστική αναδίπλωση, τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, βλέπουμε να ανασυντίθεται ό,τι συνιστούσε την ζωή στην Ευρώπη από το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι την κρίση του 1929", δηλώνει ο Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της Ouest-France.

Περισσότερα στο σχετικό ρεπορτάζ του Capital.gr. Όταν ο Πρόεδρος της Γαλλίας τολμά και διατυπώνει δημόσια αυτό που πολλοί συζητάμε ιδιωτικά, τότε τα πράγματα φαίνεται ότι πηγαίνουν αρκετά άσχημα για τη γηραιά ήπειρο μας...