Ελλάδα, η χώρα που ζητά από τους διεθνείς συνομιλητές της να μην παίρνουν στα σοβαρά όλους τους υπουργούς της

11.10.18


Το ζήτημα με τις...προσωπικές προτάσεις του Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ για τις γεωπολιτικές κινήσεις τους στην περιοχή είναι ιδιαίτερα σοβαρό, παρόλο που δεν πρόκειται με κανέναν τρόπο να επηρεάσει τις σχέσεις της χώρας με τους συμμάχους της.

Οι Αμερικανοί γνωρίζουν πολύ καλά το ποιόν κάθε συνομιλητή τους και πιθανότατα έχουν εκπαιδευτεί από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα να μην παίρνουν στα σοβαρά τον Πάνο Καμμένο. Και δεν τον παίρνουν στα σοβαρά, όπως κατά καιρούς δεν έχουν πάρει στα σοβαρά διάφορους απίθανους τύπους με σημαντικά αξιώματα στην Ελλάδα.

Αυτό όμως καθόλου δεν μειώνει την ουσία του ζητήματος που εύλογα προκύπτει στο εσωτερικό της χώρας. Είναι δυνατόν να απαιτούμε από τους διεθνείς συνομιλητές μας να αποδεχθούν τέτοιου τύπου «εθνικές ιδιαιτερότητες»; Είναι δυνατόν η ελληνική κυβέρνηση να δαπάνα διπλωματικό κεφάλαιο και εργατοώρες για να «απομονώσει» διεθνώς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας;

Είναι κρίμα να ξοδεύεται με τόσο σαχλό τρόπο το διπλωματικό κεφάλαιο που πράγματι συγκέντρωσε η χώρα με την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν είναι όλες οι στιγμές ίδιες, δεν προσφέρονται τα πάντα για μικροπολιτική εκμετάλλευση από τους διάφορους τυχοδιώκτες που διαχρονικά παρασιτούν στο ελληνικό πολιτικό σύστημα.