Καμία ανοχή στον trash ρατσισμό της διπλανής πόρτας

12.11.18


Ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Παρά τα όσα χυδαία και προκλητικά εκστομίζει σε κάθε του εκπομπή, αρκετοί από όσους παρακολουθούμε «τα αθλητικά» τον έχουμε πια συνηθίσει, τον βρίσκουμε μάλλον διασκεδαστικό παρά επικίνδυνο.

Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά όμως ότι η κανονικοποίηση ατόμων όπως ο Τάκης Τσουκάλας, μόνο τέρατα μπορεί να γεννήσει. Μπορεί να έχουν πλάκα καμιά φορά αλλά οι κάφροι είναι πάντα κάφροι -έναντι όλων. Γιατί αν κανείς ψάξει λίγο πιο προσεκτικά, θα δει ότι δεν ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός το ρατσιστικό παραλήρημα του εναντίον του Θανάση Αντετοκούμπο. Το είχε κάνει πάλι πριν μερικούς μήνες αλλά τότε είχε περάσει κάτω από τα δημοσιογραφικά ραντάρ.

Σε τέτοια θέματα, δεν χωρούν συμψηφισμοί. Δεν έχει σημασία αν ο Τσουκαλάς είναι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός ή Παναχαΐκή. Δεν έχει σημασία αν έχουν μείνει ατιμώρητες ανάλογες συμπεριφορές στο παρελθόν. Από κάπου πρέπει να γίνει η αρχή και καλό θα ήταν πρώτη η ΚΑΕ Ολυμπιακός να ανακοινώσει τον αποκλεισμό του από τα γήπεδο της ομάδας -κι όχι να τον φιλοξενεί προνομιακά πίσω από τις μπασκέτες.

Μέχρι τότε, εκτιμώ ότι πολύ σωστά διατυπώνονται επίσημα αιτήματα παρέμβασης προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αλλά και τον Άρειο Πάγο. Όσο γελάσαμε, γελάσαμε. Δεν είναι πια αστείο.