Ανεπιθύμητη και επικίνδυνη η κάθαρση με όρους ζούγκλας

3.1.19


Όπως κάνει σχεδόν ήδη από τον Μάιο του 2012 μέχρι και σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει στην επικοινωνιακή μάχη, εμμέσως πλην σαφώς, το επιχείρημα ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Ότι εντάξει μωρέ, ακραίος ο Πολάκης αλλά οι άλλοι τα φάγανε, να μην τα πει; Ανεξάρτητη η Δικαιοσύνη αλλά ξέρεις τώρα, 40 χρόνια εδραιωμένη εξουσία, θα προστατέψουν «τους δικούς τους». Και τελικά τι είναι πιο σημαντικό; Να τιμωρηθούν αυτοί που τα έφαγαν ή να εκφράζεται κομψότερα ο Πολάκης; Ο Πολάκης είναι το πρόβλημα ή οι μίζες;

Μια συμβουλή από την Παραπολιτική: μην τσιμπάτε. Δεν είμαστε καθόλου υποχρεωμένοι να διαλέξουμε. Ούτε με αυτούς που τα έπιασαν, ούτε με τον Πολάκη και τα όσα απίστευτα συνεχώς εκτοξεύει.

Όχι, ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. Όχι, η κάθαρση με όρους ζούγκλας και λαϊκού δικαστηρίου δεν είναι καλοδεχούμενη. Δεν είναι χρήσιμη για τον τόπο. Δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα να πάει μπροστά. Μην πέφτετε στην παγίδα να διαλέξετε πλευρά.

Αν προκύψουν συγκεκριμένα στοιχεία, να τιμωρηθούν όλοι όσοι τα φάγανε. Όπως να τιμωρηθούν και αυτοί που προσπάθησαν να υποδείξουν στη Δικαιοσύνη τον τρόπο και τον χρόνο που θα κάνει τη δουλειά της. Αν πετύχεις την τιμωρία κάποιου μιζαδόρου με τρόπο εξωθεσμικό και παράνομο, δεν είσαι ήρωας. Είσαι ένας ακόμα παραβάτης του νόμου, κοινώς άλλος ένας που βλάπτει το δημοκρατικό πολίτευμα.

Ούτε με τους κλέφτες, ούτε με τους ψεύτες, ούτε με τους αγροίκους. Με τη Δικαιοσύνη και με τους δημοκρατικούς θεσμούς. Τόσο απλά.