Όσο οι υπόλοιποι αντιπολιτεύονται έναν Τσίπρα που δεν υπάρχει πια, ο νέος Τσίπρας κυριαρχεί

16.1.19


Εγκαίρως, η Παραπολιτική σας είχε ενημερώσει ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να βρεθούν 151 βουλευτές να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα. Πέσαμε έξω μονάχα σε 1-2 δευτερεύουσες λεπτομέρειες.

Γιατί πέσαμε μέσα; Γιατί δεν είμαστε οκνηροί μεταπράτες των social media. Αντί να λάβουμε υπόψιν μας τα κουτσομπολιά, τα βάλαμε κάτω και τα μετρήσαμε -την ώρα που άλλοι θεωρούσαν «έγκριτες πηγές» διάφορες εφημερίδες και ιστοσελίδες που διακατέχονται από ένα τυφλο αντιΣΥΡΙΖΑ μένος. Ότι ας πούμε, το λογικό θα ήταν να έχει αποκλειστικές πληροφορίες για τις αποφάσεις του Μεγάρου Μαξίμου ο «δημοσιογραφικός» όμιλος που βρίζει την κυβέρνηση όλη μέρα και όλη νύχτα!

Η αιχμαλωσία της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής από τον αντικυβερνητικό θόρυβο που προκαλούν συγκεκριμένα ΜΜΕ είναι σοκαριστική. Πότε επικαλούνται τον Αλαβάνο, πότε την Κωνσταντοπούλου, πότε τον Λαφαζάνη και πότε τον Βαρουφάκη. Ο Τσίπρας χαμογελάει με τη Θεά Τύχη που του επιφύλαξε τέτοιους αντιπάλους και προχωράει...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Φώφη Γεννηματά αντιπολιτεύονται έναν Τσίπρα που δεν υπάρχει πια. Αντιπολιτεύονται τον διχαστικό Τσίπρα του 2011, τον προκλητικό Τσίπρα του 2012, τον ανεύθυνο Τσίπρα του 2015. Αντιπολιτεύονται δηλαδή έναν Τσίπρα που και δεν υπάρχει πια και που σε κάθε περίπτωση έχει κριθεί για όλα αυτά από τον ελληνικό λαό σε πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις.

Στο μεταξύ, με τον γνωστό κυνισμό που τον διακατέχει, ο νέος Τσίπρας προχωράει μπροστά και ακολουθεί πιστά το πλάνο του. Ο Αλέξης Τσίπρας ξέρει ποιους θέλει να εκπροσωπήσει και απευθύνεται αποκλειστικά σε αυτούς. Ο νέος Τσίπρας κυρίως εργάζεται από τώρα για την αφήγηση της ήττας του στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Διαλέγει συνειδητά να χάσει ως κάποιος που πήρε τις δύσκολες αποφάσεις κόντρα στη συντήρηση και τελικά ως ο μόνος που μπορεί στις μεθεπόμενες εκλογές να αναμετρηθεί με αξιώσεις μαζί της. Το δώρο με τη Συμφωνία των Πρεσπών που του έκανε το Κίνημα Αλλαγής θα το αξιοποιήσει μέχρι τέλους.

Σε κάθε περίπτωση, είναι τόσο εμφανής η έλλειψη χαρίσματος των αντιπάλων του που είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν πραγματικά θα του κοστίσουν τα πολλά και ανεπίτρεπτα λάθη του.