Δεν είναι προδότες, είναι όμως τυχοδιώκτες σαμποτέρ

17.1.19


Από την πρώτη στιγμή, ταξιδεύοντας μάλιστα μέχρι και στην πόλη των Σκοπίων την ημέρα του δημοψηφίσματος, η Παραπολιτική έχει ταχθεί υπέρ της υπερψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών και εκτιμά ότι το Κίνημα Αλλαγής θα έπρεπε να τηρήσει ανάλογη στάση στη Βουλή.

Η στάση αυτή δεν είναι καθόλου ασυμβίβαστη με με την άσκηση κριτικής σε όσους χρησιμοποιούν τη Συμφωνία των Πρεσπών για να καλύψουν τον αποκρουστικό πολιτικό τυχοδιωκτισμό τους. Δεν πιστεύουμε ότι ο Σπύρος Δανέλλης είναι προδότης, ούτε κι ότι οι κάθε λογής Μπίστηδες δεν πιστεύουν πράγματι ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι καλή.

Δεν έχουμε όμως μνήμη χρυσόψαρου. Ο Νίκος Μπίστης διεκδίκησε φανατικά ρόλο στις διεργασίες της Κεντροαριστεράς και ανέλαβε μάλιστα χρέη προεδρεύοντoς στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης το καλοκαίρι του 2017. Ο Γιάννης Ραγκούσης ήταν υποψήφιος για την αρχηγία του νέου φορέα και αποδοκιμάστηκε έντονα από τους πολίτες λαμβάνοντας το εξευτελιστικό 2,43%. Στο β' γύρο, έσπευσε να στηρίξει τη Φώφη Γεννηματά και να δηλώσει ότι θα υπηρετήσει την ενότητα του νέου εγχειρήματος. Όσο για τον Σπύρο Δανέλλη, ήταν τέτοια η σπουδή του να εξαφαλιστεί η επικράτηση της Φώφης Γεννηματά ώστε έσπευσε να προτείνει να μην διεξαχθεί καν ο δεύτερος γύρος της εκλογικής αναμέτρησης.

Κοινώς, οι τρεις αυτοί κύριοι συμμετείχαν στην ίδρυση ενός νέου φορέα, αγωνίστηκαν για την εκλογή της σημερινής ελάχιστα χαρισματικής ηγεσίας του και στη συνέχεια σηκώθηκαν κι έφυγαν και έτρεξαν στο Μέγαρο Μουσικής να χειροκροτήσουν τον Αλέξη Τσίπρα. Προδότες μπορεί να μην είναι, πολιτικάντηδες όμως είναι στα σίγουρα.

Μακάρι να υπερψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών, μακάρι να σοβαρευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά μακάρι και να μην επιβιώσουν ούτε τώρα οι διάφοροι κεντροαριστεροί τυχοδιώκτες. Το 2013 είχαμε ζητήσει να ανοίξει επιτέλους το κλειστό επάγγελμα «Μπίστης» και ακόμα δεν έχει σημειωθεί η παραμικρή πρόοδος...

Y.Γ Φυσικά, μακάρι να μην επιβιώσουν πολιτικά ούτε οι Μπίστηδες της άλλης πλευράς, δηλαδή κάτι Τατσόπουλοι και κάτι τέτοιοι...