Συκοφαντική για την εθνική οικονομία η σύγκρουση κρατικού ΟΣΕ-ιδιωτικοποιημένης ΤΡΑΙΝΟΣΕ

5.1.19


Διαβάζω σήμερα στην Καθημερινή για την κόντρα του κρατικού ΟΣΕ με την ιδιωτικοποιημένη ΤΡΑΙΝΟΣΕ και αναρωτιέμαι πραγματικά αν πρόκειται ποτέ να βάλουμε μυαλό. Ως χώρα, ως κράτος, ως πολιτικό σύστημα.

Πριν από αρκετούς μήνες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άφησε πίσω τις ιδεοληψίες του παρελθόντος και επέλεξε να προχωρήσει στην αναγκαία ιδιωτικοποίηση της υπερχρεωμένης ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μιας εταιρείας που κακοποιήθηκε βάναυσα από το πελατειακό κράτος του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα, η ίδια ακριβώς κυβέρνηση μοιάζει να κάνει δύσκολη τη ζωή των επενδυτών που η ίδια προτίμησε, παρόλο που όλοι ομολογούν τη σιδηροδρομική υπανάπτυξη της χώρας.

Την ώρα που η Ελλάδα επιχειρεί να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των αγορών και των επενδυτών, η αδυναμία συνεννόησης μεταξύ της κρατικής εταιρείας που διαχειρίζεται στο σιδηροδρομικό δίκτυο και της ιδιωτικοποιημένης ΤΡΑΙΝΟΣΕ στέλνει το λάθος μήνυμα σε όσους διερευνούν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Πρέπει άμεσα να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση και να δοθεί σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου. Το ημερολόγιο γράφει 2019 μ.χ και δεν υπάρχει ακόμα μια πραγματικά γρήγορη σιδηροδρομική σύνδεση Αθήνας-Θεσσαλονίκης και Αθήνας-Πάτρας. Ας μην χαθεί άλλος χρόνος.