Το Κίνημα Αλλαγής πληρώνει ακριβά τα εγκληματικά λάθη της ηγεσίας του

19.1.19


Η Φώφη Γεννηματά ήταν αυτή που πέταξε στα σκουπίδια την προοδευτική παράδοση του ΠΑΣΟΚ στην εξωτερική πολιτική και επέβαλε τη δική της εθνολαϊκιστική γνώμη για τη Συμφωνία των Πρεσπών στο Κίνημα Αλλαγής. Η αποδοκιμασία της Συμφωνίας των Πρεσπών ήταν αυτή που κατέστησε το Κίνημα Αλλαγής τοξικό κόμμα στα μάτια των διεθνών συνομιλητών της χώρας αλλά και της παράταξης. 

Η Φώφη Γεννηματά ήταν αυτή που αγνόησε τις αντίθετες απόψεις των Ανδρουλάκη, Θεοδωράκη, Καμίνη, Θεοχαρόπουλου και Παπανδρέου στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του κόμματος τον περασμένο Ιούνιο. Η Φώφη Γεννηματά ήταν αυτή που επέλεξε να μην συνεδριάσει ποτέ ξανά από τότε το συγκεκριμένο όργανο.

Η Φώφη Γεννηματά ήταν αυτή που επέμεινε στο να μην ιδρυθεί το Κίνημα Αλλαγής ως νέος ενιαίος φορέας, επιτρέποντας στο Ποτάμι και σε άλλους να σηκωθούν και να φύγουν στην πρώτη στραβή. Ο δικός της αυταρχικός τρόπος λήψης των αποφάσεων τους έδωσε την κατάλληλη ευκαιρία.

Η Φώφη Γεννηματά ήταν αυτή που έφερε πίσω αποτυχημένους πολιτευτές όπως ο Νίκος Μπίστης, παρόλο που γνώριζε το εύρος του τυχοδιωκτισμού τους. Στο όνομα της Φώφης Γεννηματά ανέλαβε πρόεδρος του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης το 2017, όχι με πραξικόπημα.

Η Φώφη Γεννηματά ήταν αυτή που επέβαλε πολύ χαλαρούς κανόνες ως προς το ποιος μπορεί να είναι υποψήφιος αρχηγός για το Κίνημα Αλλαγής, επιτρέποντας σε διάφορους σαμποτέρ σε εντεταλμένη υπηρεσία να απαξιώσουν το εγχείρημα. Η Φώφη Γεννηματά ήταν αυτή που αποδέχθηκε με χαμόγελο τη στήριξη τους στον δεύτερο γύρο.

Η Φώφη Γεννηματά ήταν αυτή που επέλεξε να φέρει πίσω τον Γιώργο Παπανδρέου ως κόμμα(!) και όχι ως προσωπικότητα. Η Φώφη Γεννηματά ήταν αυτή που απαίτησε να είναι διορισμένα τα όργανα του Κινήματος Αλλαγής και αυτή ήταν που μοίρασε τις καρέκλες των διορισμένων με τρόπο απόλυτα δυσανάλογο. Η Φώφη Γεννηματά ουδέποτε σταμάτησε τον Νίκο Παπανδρέου να δηλώνει από εδώ κι από εκεί ότι θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, παρόλο που δεν έχει ληφθεί καμία σχετική απόφαση από τα όργανα του κόμματος.

Η Φώφη Γεννηματά μόνη της αποφάσισε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι το απόλυτο κακό και μόνη της παγιδεύτηκε σήμερα στα περί κομματικής πειθαρχίας. Μόνο η Φώφη Γεννηματά θεώρησε δυνατό το να μεταβληθούν από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα οι πάγιες απόψεις του Γιώργου Παπανδρέου, της Δημοκρατικής Αριστεράς και άλλων ως προς το Μακεδονικό. Μόλις πρόσφατα, η Φώφη Γεννηματά ήταν αυτή που ανέχθηκε άθλια σχόλια εναντίον ιστορικών στελεχών της παράταξης που κοσμούν με την παρουσία τους το Κοινοβούλιο.

Σήμερα, η Φώφη Γεννηματά δεν είναι θύμα σκοτεινών κέντρων που θέλουν το κακό της ή επιθυμούν την αποσταθεροποίηση της. Δεν είναι θύμα κάποιας μεθοδευμένης υπονόμευσης αλλά θύμα της συγκλονιστικής πολιτικής ανεπάρκειας της. Επέλεξε να ακούει τους Λαλιώτηδες και να συνδιαλέγεται με τους Μαλέληδες. Τα λάθη πληρώνονται, πόσο μάλλον όταν είναι εγκληματικά.

Εξάλλου, η βασική είδηση της σημερινής συνέντευξης Παπανδρέου στην Εφημερίδα των Συντακτών δεν αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά την επόμενη μέρα του Κινήματος Αλλαγής. Σήμερα, μοιάζει με υποσημείωση το «δεν τίθεται θέμα συγκυβέρνησης με τη Δεξιά» που δηλώνει ο πρώην πρωθυπουργός. Αύριο, ως διορισμένος βουλευτής Αχαΐας, θα μπορεί να εξηγήσει κάθε του απόφαση με ένα λιτό «το είχα πει»...