Για το τηλεοπτικό group therapy της πιο κακομαθημένης γενιάς πολιτικών της Μεταπολίτευσης

7.2.19


Έριξα μια ματιά στη χθεσινή μεταμεσονύχτια πολιτική εκπομπή του ΣΚΑΙ και πριν από οτιδήποτε άλλο καλώ δημόσια τη διοίκηση του σταθμού να αυξήσει συμβολικά τον μισθό της συμπαθέστατης Νίκης Λυμπεράκη. Το να συντονίζεις τέτοιου τύπου πολιτικές συζητήσεις αποτελεί άθλο που θα πρέπει να αμείβεται κατά τις ρυθμίσεις περί βαρέων και ανθυγιεινών.

Τι παρακολουθήσαμε χθες; Ένα τελικά απολιτίκ ξεκατίνιασμα μεταξύ των εκπροσώπων της πιο κακομαθημένης γενιάς πολιτικών της Μεταπολίτευσης. Όλοι τους χορτασμένοι από αξιώματα και δόξα αλλά όλοι τους απόλυτα πεπεισμένοι ότι όλες τους οι επιλογές δικαιώθηκαν. Αν όμως λίγο σκεφτείς την πορεία τους στα πολιτικά πράγματα, θα τρελαθείς.

Κάποτε ήταν ο Ψαριανός στον ΣΥΡΙΖΑ και ο Δανέλλης στο ΠΑΣΟΚ. Κάποτε ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν στην ίδια κυβέρνηση με τον Γιάννη Ραγκούση. Κάποτε ο Γρηγόρης Ψαριανός ήταν η αριστερή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση που συμμετείχαν από κοινού ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Γιάννης Ραγκούσης. Κάποτε ο Ανδρέας Λοβέρδος συμμάχησε με τον Γιάννη Ραγκούση για να αλλάξουν το ΠΑΣΟΚ από μέσα. Μετά ο Ανδρέας Λοβέρδος ίδρυσε κόμμα. Μετά ο Γιάννης Ραγκούσης αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ. Μετά ο Ανδρέας Λοβέρδος επέστρεψε στο ΠΑΣΟΚ. Μετά ο Γιάννης Ραγκούσης βρέθηκε υποψήφιος αρχηγός της Κεντροαριστεράς. Τώρα ο Ψαριανός πάει προς τη Νέα Δημοκρατία, ο Δανέλλης στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ραγκούσης στο ΣΥΡΙΖΑ και ο υβριστής όλων των προέδρων της Νέας Δημοκρατίας είναι το πιο δημοφιλές στέλεχος της συντηρητικής παράταξης.

Κι απορούμε μετά γιατί ο κόσμος γυρίζει την πλάτη στην Πολιτική και πιστεύει ότι είναι όλοι το ίδιο....