Πώς εξελίχθηκαν οι περιθωριακοί πανελίστες του χθες σε mainstream αναλυτές διεθνών σχέσεων του σήμερα;

13.2.19


Η παραπάνω φωτογραφία προέρχεται από την πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ της περασμένης Παρασκευής. Ο Θάνος Πλεύρης και ο Σάββας Καλεντερίδης έχουν κριθεί από τον τηλεοπτικό σταθμό ως οι πλέον αρμόδιοι για να αναλύσουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Όχι πριν από πολλά χρόνια, στην ίδια ακριβώς χώρα, ο Θάνος Πλεύρης ήταν ένας περιθωριακός πολιτευτής της Ακροδεξιάς που έκρινε τους συνομιλητές του με βάση του που είχαν υπηρετήσει.


Τουλάχιστον ο Σάββας Καλεντερίδης και πριν από μερικά χρόνια πάλι έφερε την ιδιότητα του...Σάββα Καλεντερίδη, του πολυπράγμονος James Bond των τηλεπαραθύρων που με συνέπεια προφητεύει την εξαφάνιση του ελληνισμού από τους πανίσχυρους και βάρβαρους εχθρούς του.

Κάποτε όμως, ο κάθε Πλεύρης και ο κάθε Καλεντερίδης γνώριζαν πολύ καλά ότι ο μόνος τηλεοπτικός χρόνος που μπορούν να εξασφαλίσουν για την πραμάτεια τους ήταν εκείνος που απλόχερα τους προσέφεραν διάφορα περιθωριακά κανάλια, κυρίως κάποια τοπικά της Αττικής. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι πράγματι πίστευαν ότι θα ξημερώσει μια μέρα που πλέον θα καλούνταν ως περισπούδαστοι αναλυτές από τον πρώτο ενημερωτικό τηλεοπτικό σταθμό της χώρας.

Είχα συγκρατήσει τη συγκεκριμένη εικόνα από το πάνελ του ΣΚΑΙ αλλά δεν είχα βρω χρόνο να τη σχολιάσω, μέχρι που σήμερα το πρωί έπεσα πάνω σε δυο πολύ εύστοχα tweets του Αντώνη Καρακούση, τα οποία και προσυπογράφω.