Στα όρια του πολιτικού αναλφαβητισμού οποιαδήποτε αναλογία μεταξύ Βορείου Ελλάδος και Καταλονίας

5.2.19


Ομολογώ ότι ελάχιστη σημασία δίνω στα όσα καθημερινά γράφονται στην εφημερίδα «Εστία» αλλά φαίνεται ότι αυτή τη φορά υπάρχει καπνός και δυστυχώς υπάρχει και φωτιά.

Χθες, η περιθωριακή εφημερίδα κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ που ήθελε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει δηλώσει στην Άγκελα Μέρκελ ότι δεν θα επιτρέψει «να γίνει Καταλονία» η Βόρεια Ελλάδα. Παρά τις πιέσεις που ασκούνται τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ προς τη Νέα Δημοκρατία, δεν υπάρχει καμία σχετική διάψευση του ρεπορτάζ. Αντίθετα, η Εφημερίδα των Συντακτών ισχυρίζεται ότι ζήτησε χθες από συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη να διαψεύσουν ή να επιβεβαιώσουν το συγκεκριμένο δημοσίευμα και η απάντηση ήταν ότι η Πειραιώς το επιβεβαιώνει.

Ειλικρινά, εξακολουθώ να ελπίζω ότι δεν έχει ειπωθεί κάτι τέτοιο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας άνθρωπος με την κατάρτιση και τις παραστάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί να έχει επιχειρήσει μια τέτοιου τύπου αναλογία και μάλιστα συνομιλώντας με την καγκελάριο της Γερμανίας.

Είπαμε να δείξουμε κατανόηση στη δυσκολία της Νέας Δημοκρατίας να υποστηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά υπάρχουν και όρια.