Θανάσης Καρτερός: Υπάρχουν αρκετοί ΣΥΡΙΖΑιοι να μας προφυλάξουν από τους μετανάστες ΠΑΣΟΚους

24.2.19


Ο Θανάσης Καρτερός φέρει την ιδιότητα του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, γι' αυτό και αξίζει να διαβάσει προσεκτικά το σημερινό άρθρο του στην Αυγή της Κυριακής για τις πρόσφατες μεταγραφές στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Πρόκειται για ένα «άρθρο-μασάζ» στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που εξέφρασαν τη διαφωνία τους στην στρατολόγηση των Μωραϊτη-Τόλκα και κλείνει ως εξής:
(...)Δεν κινδυνεύει ο ΣΥΡΙΖΑ από δεξιά διάβρωση επειδή κάποιοι από το ΠΑΣΟΚ μεταναστεύουν κοντά του. Υπάρχουν αρκετοί εξ απαλών ονύχων συριζαίοι, αριστεροί αφοσιωμένοι, για να τον προφυλάξουν. Διαθέτει και κομματική συνοχή και πολιτική αυτοπεποίθηση. Στο κάτω - κάτω, κάποιοι μετανάστες από το ΠΑΣΟΚ -κάποια εκατομμύρια μετανάστες δηλαδή- τον έκαναν αυτό που είναι σήμερα. Αυτοί να δείτε τι μας είχαν σύρει μέχρι να βρεθούν με το ψηφοδέλτιό μας στο χέρι. Να κολυμπήσουμε στο ρεύμα της νέας κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας. Στην ανοιχτή θάλασσα, με όλους τους κινδύνους και τις παγίδες που αυτή κρύβει. Ή να παραμείνουμε στον όρμο της κομματικής σιγουριάς. Αυτό είναι κάθε φορά, σε κάθε εποχή, το δίλημμα των συμμαχιών για την Αριστερά.

Με ακόμα λιγότερα λόγια, ο κ. Καρτερός εξηγεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του 3% έχει μετατραπεί σε μια κλειστή μηχανή διακυβέρνησης που κυβερνά με μετανάστες ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, για τη διατήρηση της υποστήριξης των οποίων είναι αναγκαία και η στρατολόγηση και η περιστασιακή εργαλειοποίηση μικρομεσαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Απλά και κυνικά, χωρίς πολλές-πολλές θεωρίες περί μεγάλης Κεντροαριστεράς και προγραμματικές συγκλίσεις. Κάθε λογής άλλες αυταπάτες απαγορεύονται.

Υ.Γ Το ότι ποτέ δεν χρειάστηκε μασάζ για τον Παπαχριστόπουλο και τον Κουίκ αλλά τώρα για τον Μωραϊτη και τον Τόλκα λέει πάρα πάρα πολλά...