Να στηριχθεί η καμπάνια Μητσοτάκη για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

25.2.19


Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την Υγεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε ξανά εκτενώς στην ανάγκη εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου.

Συγκεκριμένα είπε τα εξής:
(...)Έχω δεσμευθεί -και θα το επαναλάβω και σήμερα, καθώς είναι αδιαπραγμάτευτη πολιτική προτεραιότητα μου: Εφόσον μας εμπιστευθούν οι Έλληνες πολίτες, τη Δευτέρα, μετά τις εκλογές, κάπνισμα σε δημόσιους κλειστούς χώρους τέρμα.  Και θα ξεκινήσουμε φυσικά από τη Βουλή, από αυτό το θλιβερό θέαμα. Έχω κουραστεί να τσακώνομαι πια στους διαδρόμους με συναδέλφους, δημοσιογράφους, υπαλλήλους, οι οποίοι επιμένουν να παραβιάζουν προκλητικά το νόμο, καπνίζοντας εντός του Κοινοβουλίου, το οποίο το ίδιο νομοθετεί δήθεν την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους και σε κλειστούς χώρους. Ξέρετε, είναι και ένα στοίχημα συνολικό αυτό για την κοινωνία μας. Οι ίδιοι οι καπνιστές, όταν τους ρωτάμε, συμφωνούν με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Τα μαγαζιά, όταν τα ρωτάμε, συμφωνούν και αυτά με τον τρόπο τους.  Θα πρέπει να αποδείξουμε ότι ως κοινωνία έχουμε τη δυνατότητα και τη θέληση, χωρίς να προσφεύγουμε σε αυστηρούς αστυνομικούς μηχανισμούς, να κάνουμε επιτέλους το σωστό. Θα δοκιμαστεί η ελληνική κοινωνία  και η ωριμότητά της, τελικά, πάνω στη δυνατότητά μας να εφαρμόσουμε τον αντικαπνιστικό νόμο. Και, βέβαια, ο σεβασμός τον οποίον δείχνουμε -ή υποτίθεται ότι δείχνουμε- στο συνάνθρωπό μας. Είναι, λοιπόν, μια συνολική δοκιμασία η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Και είμαι βέβαιος ότι ως ώριμη κοινωνία αυτή τη φορά θα τα καταφέρουμε. Δεν δέχομαι η Ελλάδα να είναι η μόνη χώρα η οποία δεν εφαρμόζει νομοθεσία σχετικά με την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς και σε δημόσιους χώρους(...)
Η Παραπολιτική νιώθει την ανάγκη να συγχαρεί για ακόμα μια φορά τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τη συγκεκριμένη δέσμευση, πόσο μάλλον από τη στιγμή που είναι εμφανές ότι προσπαθεί να εξηγήσει και στο ίδιο το κόμμα ότι δεν πρόκειται για κάποιο προεκλογικό πυροτέχνημα.

Η Παραπολιτική εδώ και χρόνια αγωνίζεται για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και είναι απόλυτα έτοιμη να...αποθεώσει οποιονδήποτε τα καταφέρει. Το φωνάζουμε καιρό: Η κοινωνία γυρνάει την πλάτη στην «τσιγαρίλα», τολμήστε!