Όχι, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταρρέει στη Βόρεια Ελλάδα

9.4.19


Κάθε, μα κάθε πρωί, συγκεκριμένα ΜΜΕ ξεκινούν τη μέρα τους με ένα πανομοιότυπο ρεπορτάζ που λέει «γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ, καταρρέει στην Βόρεια Ελλάδα, σοκ στην Κουμουνδούρου από τις κρυφές δημοσκοπήσεις».

Πριν από κάποιες εβδομάδες, η Παραπολιτική ανέλυσε μια δημοσκόπηση αποκλειστικά για την Κεντρική Μακεδονία και εξήγησε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει στην περιοχή. Διαβάστε περισσότερα εδώ. Το ηθικό αυτών που γράφουν τα συγκεκριμένα ρεπορτάζ δεν κάμφθηκε, συνέχισαν να υπονοούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φλερτάρει με το...μονοψήφιο.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο τηλεοπτικός σταθμός Star δημοσίευσε μια δημοσκόπηση της MRB, ζητώντας από τον Δημήτρη Μαύρο να εστιάσει στην περιοχή της Μακεδονίας. Ο άνθρωπος το έκανε, παρουσίασε τα αποτελέσματα και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαλύεται στην Βόρεια Ελλάδα. Περιέργως, ενώ όλα τα ΜΜΕ αναφέρθηκαν στη δημοσκόπηση της MRB, παρέλειψαν να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο εύρημα.

Ναι, ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει το σημαντικό πολιτικό κόστος της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά διατηρείται στο 17,6% ενώ ακόμα και η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό χαμηλότερο από το πανελλαδικό της. Ποιοι κερδίζουν; Η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ! Ποιο κόμμα πραγματικά καταρρέει; Το Κίνημα Αλλαγής που περιορίζεται στο 4,6% παρά το γεγονός ότι καβάλησε το άρμα των Μακεδονομάχων.

Όσοι συντηρούν το κλίμα κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ στην Βόρεια Ελλάδα, το μόνο που καταφέρνουν είναι να χαμηλώσουν τον πήχη για τον...ΣΥΡΙΖΑ, προσφέροντας του τη δυνατότητα να πανηγυρίσει για οποιοδήποτε αποτέλεσμα.

Και η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει καθαρά τις Ευρωεκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταρρεύσει. Τα υπόλοιπα είναι ευσεβείς πόθοι κάθε λογής διαδρομιστών.