Ειλικρινής απορία: Δεν είναι φοβερά ασυμβίβαστο να είσαι διευθυντής καναλιού και εκπρόσωπος κόμματος;

3.5.19


Στο διαδίκτυο εκπέμπει από χθες το τηλεοπτικό κανάλι One Tv του ομίλου Μαρινάκη, το οποίο μάλιστα έχει καταθέσει και αίτηση για τηλεοπτική άδεια στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις για την λειτουργία του νέου καναλιού, διευθυντής προγράμματος έχει αναλάβει ο τηλεοπτικά έμπειρος Σταμάτης Μαλέλης. Παράλληλα όμως, ο κ. Μαλέλης διατηρεί την ιδιότητα του «υπεύθυνου γραμματέα Επικοινωνίας» του Κινήματος Αλλαγής και συχνά-πυκνά εκπροσωπεί στην τηλεόραση το κόμμα.

Για να προλάβουμε, όσο γίνεται, τους καχύποπτους, είναι αδιάφορο αν το κανάλι ανήκει στον Ευάγγελο Μαρινάκη, τον Βαρδή Βαρδινογιάννη ή...τον Ρούμπερτ Μερντοχ. Είναι επίσης αδιάφορο αν το κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής ή Νέα Δημοκρατία ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση, θα είχαμε καταθέσει δημόσια την ίδια απορία.

Είναι δυνατόν να είσαι διευθυντής καναλιού και παράλληλα εκπρόσωπος πολιτικού κόμματος; Δεν είναι φοβερά προφανές το ασυμβίβαστο των δυο θέσεων; Δεν είναι ξεκάθαρη η περίφημη σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ των δυο θέσεων (conflict of interest); Δεν είναι φοβερά παράλογο να είσαι διευθυντής σε ένα κανάλι και να βγαίνεις σε ένα άλλο κανάλι ως εκπρόσωπος πολιτικού κόμματος;

Μήπως, λέω μήπως, έχει χαθεί λίγο η μπάλα;