Δημοσκόπηση MRB: Από το -9% στο -6,5% μέσα σε ένα μήνα η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

18.5.19


Η σημερινή δημοσκόπηση της MRB για τα ΝΕΑ επιβεβαιώνει όλα όσα υποστηρίζει εδώ και περίπου ένα χρόνο η Παραπολιτική: το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας είναι καθαρό αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταρρέει.

Στις εσωτερικές σελίδες της εφημερίδας, υπάρχει ένα ενδιαφέρον πινακάκι το οποίο δείχνει ότι τον Απρίλιο η Νέα Δημοκρατία ήταν μπροστά 9 μονάδες, τη 1η Μαΐου το προβάδισμα της είχε υποχωρήσει στο 7,4% και την αμέσως επόμενη μέρα είχε μειωθεί στο 6,5%. Απόλυτα αναμενόμενο, κυρίως για όλους όσους εδώ και καιρό υποστηρίζουμε οι δημοσκοπήσεις δεν ανταποκρίνονται στο κλίμα που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία.

Η δυναμική των τελευταίων ημερών δείχνει ότι η διαφορά μεταξύ των δυο κομμάτων ενδέχεται να μειωθεί ακόμα περισσότερο, αν και προς το παρόν δεν μοιάζει να υπάρχει αληθινός κίνδυνος για το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας.

Η Νέα Δημοκρατία όμως έχει καταφέρει κάτι αληθινά εντυπωσιακό: έθεσε τον πήχη των προσδοκιών σε διαφορά 10-15 μονάδων και στη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ και στο τέλος θα καταφέρει να κερδίσει 4-5 μονάδες και θα μοιάζει ηττημένη...