Στους 11 χειρότερους του Euro o Νικοπολίδης

20.6.08


www.sport24.gr

Πριν από 4 χρόνια είχε ανακηρυχθεί ως καλύτερος τερματοφύλακας του Euro 2004, όμως στο φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ο Αντώνης Νικοπολίδης δεν πραγματοποίησε καλές εμφανίσεις και βρίσκεται στους 11 χειρότερους του Euro σύμφωνα με ξένη ιστοσελίδα.
Ο 36χρονος πορτιέρο του Ολυμπιακού που αποχαιρέτησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας στο τελευταίο ματς της φάσης των ομίλων με την Ισπανία, δέχτηκε σκληρή κριτική στην Ευρωπαϊκή διοργάνωση από τον ελληνικό Τύπο και πλέον σειρά στα πικρόχολα σχόλια πήραν ξένα δημοσιεύματα.

Συγκεκριμένα γνωστή ξένη ιστοσελίδα έχει τον Αντώνη Νικοπολίδη στους 10 χειρότερους του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μέχρι στιγμής.

"Ο 36χρονος τερματοφύλακας ήταν ο βράχος της Ελλάδας ειδικότερα από το γεγονός πως το 2004 είχε ανακηρυχθεί καλύτερος τερματοφύλακας του Euro 2004. Είχε δεχτεί μόλις 3 γκολ σ' ολόκληρο το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πορτογαλίας ενώ κρατήσει ανέπαφη την εστία του στα νοκ άουτ ματς. Όμως δίχως την σκληρή άμυνα έδειχνε φοβισμένος.

Έκανε λάθος στο δεύτερο γκολ της Σουηδίας του Χάνσον και η καταστρεπτική λάθος εκτίμηση του στο γκολ του Ζιριάνοφ έφερε ένα πρόωρο τέλος στην Ελλάδα για να υπερπασπιστεί τον τίτλο της.

Η ήττα 2-1 από τους Ισπανούς θα ήταν αποδεικνυόταν τελικός όμως το λάθος με την Ρωσία θα το σκέφτεται για αρκετό καιρό",
ανέφερε χαρακτηριστικά το δημοσίευμα για τον έμπειρο έλλην γκολκίπερ.

Όσο για τους υπόλοιπους 10 που βρίσκονται στην μαύρη λίστα, αυτοί είναι:

1 Γιόχαν Ελμάντερ
2 Σιμάο
3 Ρικάρντο Κουαρέσμα
4 Πετρ Τσεχ
5 Μίροσλαβ Κλόζε
6 Σέρχιο Ράμος
7 Μάριο Γκόμεζ
8 Φρανκ Ριμπερί
9 Λούκα Τόνι
10 Ραϊμόν Ντομενέκ