Περίεργη επίσκεψη σε δικηγόρο

20.6.08


www.tanea.gr

▅ Σπύρος Αυγερινός. «Σ΄ εμένα κανένα τόσο  μεγάλο ποσό δεν ήρθε, ούτε κανένας Χριστοφοράκος μού εμφανίστηκε, ούτε  ο κ. Τσουκάτος μού ανέφερε τίποτα για τη Siemens, ούτε κανένα ποσό σε μάρκα παρέλαβα»
▅ Σπύρος Αυγερινός. «Σ΄ εμένα κανένα τόσο μεγάλο ποσό δεν ήρθε, ούτε κανένας Χριστοφοράκος μού εμφανίστηκε, ούτε ο κ. Τσουκάτος μού ανέφερε τίποτα για τη Siemens, ούτε κανένα ποσό σε μάρκα παρέλαβα»
Ερωτηματικά δημιουργούν οι αλληλοαναιρούμενες εκδοχές του Θ. Τσουκάτου και του Σπ. Αυγερινού για το ένα εκατομμύριο μάρκα που έστειλε η Siemens στο ΠΑΣΟΚ.
Τα δύο στελέχη εμφανίζονται να διαψεύδουν το ένα το άλλο, ενώ συγχρόνως, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ», φαίνεται να έχουν συναντηθεί σε γραφείο δικηγόρου για να συντάξουν τις απαντήσεις που θα δώσουν για την υπόθεση.
Ο κ. Τσουκάτος υποστήριξε με γραπτή δήλωσή του ότι μεσολάβησε ώστε να καταλήξουν στον Τομέα Οικονομικού του ΠΑΣΟΚ τα χρήματα και ότι «παρελήφθησαν από τους αρμόδιους του Τομέα Οικονομικού και εισήλθαν στο ακέραιο στο ταμείο του Κινήματος». Από την πλευρά του, ο κ. Αυγερινός, που την επίμαχη περίοδο ασκούσε χρέη διευθυντή και ταμία του ΠΑΣΟΚ, αρνήθηκε ότι κατέληξαν στο ταμείο του κόμματος μάρκα από τη Siemens», ενώ λίγο πριν δώσει εξηγήσεις στον Νίκο Αθανασάκη δήλωσε στο κατώφλι της Χαριλάου Τρικούπη με νόημα ότι «μπορεί ο κ. Τσουκάτος να ξέρει περισσότερα από μένα».
Τα «ΝΕΑ» επικοινώνησαν αργότερα με τον κ. Σπύρο Αυγερινό, ο οποίος επέμεινε στην πρώτη δήλωσή του: «Στα κόμματα που είναι σε τυπική και άτυπη οικονομική εξόρμηση έρχονται μεγάλα ποσά. Σ΄ εμένα κανένα τόσο μεγάλο ποσό δεν ήρθε, ούτε κανένας Χριστοφοράκος μού εμφανίστηκε, ούτε ο κ. Τσουκάτος μού ανέφερε τίποτα για τη Siemens, ούτε κανένα ποσό σε μάρκα παρέλαβα».
«Λέω την αλήθεια»
Όμως, ο κ. Τσουκάτος εμφανίστηκε να έχει διαφορετική άποψη. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν τα «ΝΕΑ» μαζί του, ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε σε όλους τους τόνους: «Με τη δήλωσή μου λέω την αλήθεια» και πρόσθεσε: «Δεν έπιασα, δεν ακούμπησα λεφτά. Είμαι καθαρός, αλλά έτσι λειτουργούν τα πράγματα. Τα χρήματα τα παραλάμβαναν οι Σπύρος Αυγερινός και η Δήμητρα Παπαχρήστου». Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Θ. Τσουκάτος ανέφερε στην εφημερίδα πως η δήλωση που συνέταξε και δημοσιοποίησε χθες ήταν σε γνώση τόσο του κ. Αυγερινού όσο και της κ. Δήμητρας Παπαχρήστου (η οποία θα δώσει εξηγήσεις σήμερα στον Νίκο Αθανασάκη), ενώ άφησε να εννοηθεί ότι προηγήθηκε συνάντηση στο γραφείο του. Επιπλέον, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», τα τρία στελέχη (Τσουκάτος, Αυγερινός, Παπαχρήστου) επισκέφθηκαν μαζί την περασμένη Τρίτη γνωστό δικηγορικό γραφείο για να ζητήσουν νομική βοήθεια στον χειρισμό της υπόθεσης.
Σε επόμενη τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Αυγερινό, τα «ΝΕΑ» ρώτησαν τον πρώην ταμία του ΠΑΣΟΚ εάν πράγματι βρέθηκε στο γραφείο του κ. Τσουκάτου για να συντάξουν από κοινού τη χθεσινή δήλωση. Εκείνος τότε απάντησε: «Ας το πούμε ότι είναι περίπου έτσι», επιβεβαιώνοντας ότι υπήρξε προσυνεννόηση με τον κ. Τσουκάτο, τουλάχιστον για το περιεχόμενο των δηλώσεών τους.

Σχόλιο Παραπολιτικής : Η επίσκεψη αυτή σημαίνει πολλά . Σημαίνει ότι γνώριζαν πολύ καλά ότι ήταν μπλεγμένοι και ότι θα ερχοταν η σειρά τους . Αυτή τη φορά η πολιτική βούληση υπάρχει . Το ΠΑ.ΣΟ.Κ τους διέγραψε και η Ν.Δ δεν αντιμετωπίζει άμεσο πρόβλημα . Ελπίζουμε να χυθει πραγματικά άπλετο φως...