Άρωμα δημοσκοπήσεων

10.9.08

Από τον Μικροπολιτικό των ΝΕΩΝ...

ΒΟΥΝΟ με βουνό δεν σμίγει.

Ωστόσο, το άρωμα των δημοσκοπήσεων αρχίζει να γίνεται αισθητό στο ΠΑΣΟΚ. Και φαίνεται να προκαλεί ενδιαφέρου σες συγκλίσεις. ΤΑ νέα έρχονται από την περιφέρεια. Προχθές, Δευτέρα, εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Λογικό. Πολλοί όμως ξαφνιάστηκαν όταν είδαν στην πρώτη σειρά των ακροατών να στρογγυλοκάθεται ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Ήταν μέσα στην καλή χαρά κι ας ήταν στα μαχαίρια με τον Βαγγέλη στο πρόσφατο παρελθόν. Παρών και ο αστέρας του αντιβενιζελισμού στη Θεσσαλονίκη Μιχάλης Αλεξανδρίδης .

ΤΟΝ Βενιζέλο άκουσαν επίσης οι Γιώργος Φλωρίδης,Εύα Καϊλή, Γιάννης Μαγκριώτης , αλλά και πολλά τοπικά στελέχη. Πηγή μου με ενημέρωσε τηλεφωνικά ότι «ο Βενιζέλος έκανε μια πολύ προσεκτική ομιλία. Στοχοποίησε τον Κώστα Καραμανλή. Ζήτησε εκλογές εδώ και τώρα. Επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχει εναλλακτική πρόταση εξουσίας και καθαρές θέσεις- διότι το απαιτεί η κοινωνία. Και- ένα λεπτό προτού κλείσει την ομιλία του- ανέφερε και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ λέγοντας κάτι σε στυλ “πάμε όλοι μαζί μ΄ εσάς μπροστά και με τον Γιώργο Παπανδρέου να νικήσουμε ξανά”...».

ΤΟ νέο στυλ γραφείων του ΠΑΣΟΚ άρεσε. Υπήρχαν πολλά τερματικά Ίντερνετ μέσα στο κτίριο, ενώ η τοπική οργάνωση του Κινήματος προσφέρει και ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο στη γειτονιά.