Διάλεξε την εθνική προσβολή που σου ταιριάζει...

18.12.08


Διαβάζουμε στο Πρώτο Θέμα :

Χαμηλή πτήση σε ύψος 500 ποδών (περίπου 166 μέτρα) πάνω από το Φαρμακονήσι πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης τέσσερα τουρκικά μαχητικα. Στις 15.11 οκτώ τουρκικά μαχητικά τύπου F-16 εισέβαλαν στο FIR Αθηνών από την περιοχή νοτίως της Σάμου και κατευθύνθηκαν προς τα Δωδεκάνησα. Πάνω από το Φαρμακονήσι, διαχωρίστηκαν σε δύο τετράδες. Οι τέσσερις εισβολείς πέρασαν με μεγάλη ταχύτητα σε χαμηλό ύψος πάνω από το νησί, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα μαχητικά προσπάθησαν να δημιουργήσουν ασπίδα προστασίας.

Διαβάζουμε στην Καθημερινή :

Πλατεία με το όνομα «Φίλιππος Β', ο Μακεδών», που βρίσκεται στον περιφερειακό δήμο Γκαζί - Μπαμπά των Σκοπίων, δόθηκε χθες Τετάρτη επίσημα προς χρήση.

Η πλατεία είναι έκτασης 5.876 τ.μ. και τα εγκαίνια της πραγματοποίησαν ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, και ο δήμαρχος της περιοχής, Κότσε Τραγιάνοφσκι. Η γη, όπου βρίσκεται η πλατεία, ανήκει στο κράτος, το οποίο την έχει παραχωρήσει στο δήμο για 99 χρόνια.

Για τη βοήθεια στην κατασκευή της πλατείας, ο κ. Τραγιάνοφσκι, ευχαρίστησε επιχειρηματίες, εταιρείες καθώς και τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ.

Διαβάζουμε στο Έθνος :

«Μαύρα» είναι τα μαντάτα των αναλυτών των Citigroup και Moodys για την Ελλάδα. Με αφορμή την πρόσφατη κοινωνική «έκρηξη», σε δυο εκθέσεις-κόλαφο, περιγράφουν με τα πιο μελανά χρώματα την εικόνα που θα εμφανίσει η ελληνική οικονομία το 2009.

Ειδικότερα, «βλέπουν» εκτίναξη του δημόσιου ελλείμματος στο 4,5% του ΑΕΠ το επόμενο έτος από 3,2% το 2008. Προβλέπουν, επίσης, ανάπτυξη μόλις 0,5% από 3,1% φέτος χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο διολίσθησης της οικονομίας σε... ύφεση, ενώ εκτιμούν ότι το δημόσιο χρέος θα διαμορφωθεί στο 100,3% του ΑΕΠ το 2008, στο 104,5% το 2009 και στο 108,5% το 2010.

Πριν λίγη ώρα στην Ακαδημίας μια ομάδα "γνωστών-αγνώστων" έκαιγε την ελληνική σημαία...

Εθνική προσβολή ; Σίγουρα . Είναι ένα σύμβολο του έθνους μας...

Αλλά και οι αστυνομικοί έχουν την ελληνική σημαία στη στολή τους...

Δέρνουν , σκοτώνουν , βρίζουν...Με την ελληνική σημαία στη στολή τους...

Αν θα διάλεγα μια από τις παραπάνω ειδήσεις ως "εθνική προσβολή" δεν θα επέλεγα το κάψιμο της σημαίας...

Αυτοί που καίνε τη σημαία την αντιμετωπίζουν σαν ένα κομμάτι πανί και όχι σαν σύμβολο...

Αξιώσεις θα έχω από τους πολιτικούς που οφείλουν να την αντιμετωπίζουν σαν σύμβολο...

Παραπολιτικός