Κινέζικα

4.12.08


Σας παραθέτουμε απόσπασμα από τη σημερινή συνέντευξη του Χρήστου Παπουτσή στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ...

Ο δημοσιογράφος Θ.Σιάφακας είναι ιδιαίτερα επιθετικός και ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ ιδιαίτερα ασαφής...

Το αποτέλεσμα ;

Ο παρακάτω ανούσιος διάλογος ! Δεν βγαίνει κανένα απολύτως νόημα !

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μάλιστα. Μιλήσατε νωρίτερα για πολιτικές ευθύνες σε ό,τι αφορά τη Νέα Δημοκρατία. Θέλω να σας ρωτήσω και θέλω μια απάντηση ευθέως και ευθαρσώς από την πλευράς σας, αν κατά την κρίση σας πάλι, με τα όσα έχουν βγει στο φως της δημοσιότητος, αν προκύπτουν και πολιτικές ευθύνες για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Σας υπενθυμίζω ότι ο κ. Πάγκαλος είχε μιλήσει για πολιτικές ευθύνες στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

ΧΡ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: Κοιτάξτε, αυτή η συζήτηση με τις πολιτικές ευθύνες των στελεχών του ΠΑΣΟΚ είναι μια συζήτηση η οποία δεν ξέρω αν βολεύει τη Νέα Δημοκρατία, αλλά εν πάση περιπτώσει νομίζω ότι επανέρχεται καθημερινώς σε όλη τη δημόσια συζήτηση. Εκείνο που έχω να πω είναι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αντάλλαξε ακίνητα του Δημοσίου με νερό της λίμνης Βιστωνίδας. Έτσι; Μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ωραία, αυτό είναι το ένα. Θα ήθελα όμως μια απάντηση στο ερώτημα.

ΧΡ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: Δεύτερον, όσον αφορά τις διεκδικήσεις της Μονής Βατοπαιδίου, όταν είχε ξεκινήσει η συζήτηση αυτή και η Μονή του Βατοπαιδίου διεκδικούσε από το Ελληνικό Δημόσιο, υπήρχε σε πρώτη φάση μια ανταλλαγή απόψεων και διαδικασιών οι οποίες λειτούργησαν στην κατεύθυνση της αναγνώρισης των δικαιωμάτων της Μονής. Στη συνέχεια όμως, με βάση την αντίδραση των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, των οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή της Θράκης, με βάση την αντίδραση την οποία υπήρχε από τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μάλιστα.

ΧΡ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος δηλαδή ο Υπουργός ο κ. Φωτιάδης έκανε την αναπομπή και ζήτησε την ακύρωση της πράξης αυτής. Σ' αυτή την αναπομπή προσέφυγε στα Δικαστήρια η Μονή του Βατοπαιδίου και μ' αυτόν τον τρόπο μείναμε σε εκκρεμοδικία μέχρι τις εκλογές.

Αυτή η εκκρεμοδικία όμως ελύθη αμέσως μετά με δυο τρόπους. Πρώτον, με την υπογραφή του κ. Δούκα ο οποίος παραιτήθηκε από τις διεκδικήσεις του Ελληνικού Δημοσίου. Και όπως αποκαλύφθηκε μέσα από τις διαδικασίες της Εξεταστικής Επιτροπής, πριν από μερικές εβδομάδες, ο κ. Δούκας παραιτήθηκε ενώ ήδη το Δικαστήριο είχε βγάλει απόφαση εναντίον των διεκδικήσεων της Μονής Βατοπαιδίου. Αλλά αυτή η απόφαση κρατήθηκε κρυφή στα συρτάρια επί τέσσερα χρόνια.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πάντως διαβάζω στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» πρωτοσέλιδο, με έγγραφο του Απόστολου Φωτιάδη...

ΧΡ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: Δεν σχολιάζετε όμως αυτό το οποίο σας είπα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εγώ να σχολιάσω αυτό που σας είπα; Αυτός είναι ο ρόλος μου.

ΧΡ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: Όχι, εσείς καλά κάνετε και...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εγώ θέτω τα ερωτήματα.

ΧΡ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: Ναι, αλλά τα ερωτήματα όμως καλό είναι...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και μάλιστα ένας ακροατής τώρα με χαρακτηρίζει «ευγενοκαρφί».

ΧΡ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: Δεν ξέρω για ποιο λόγο ο ακροατής κάνει αυτό το χαρακτηρισμό. Εκείνο το οποίο όμως έχει σημασία είναι ότι στις απαντήσεις τις οποίες δίνω, και νομίζω είναι απαντήσεις σαφείς και συγκεκριμένες, θα ήθελα κι εγώ τη δική σας αξιολόγηση. Στη συζήτηση, όταν υπάρχουν ερωτήσεις η μια μετά την άλλη, αλλά ποτέ δεν αξιολογούνται οι απαντήσεις και επανερχόμαστε με δεύτερη ερώτηση η οποία στην πραγματικότητα αμφισβητεί ήδη την απάντηση, τότε αυτό δεν λειτουργεί υπέρ του δημόσιου διαλόγου. Και το συμπέρασμα το οποίο βγάζει ο ακροατής είναι η ασάφεια του πολιτικού λόγου. Κι αυτό δε λειτουργεί στην κατεύθυνση της ενημέρωσης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η αμφισβήτηση υπάρχει, αλλά θέλω να ξέρετε ότι πάντοτε είναι καλόπιστη κ. Παπουτσή.

ΧΡ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: Χαίρομαι γι' αυτό και το εκτιμώ ιδιαίτερα.