Θα τίναζαν στον αέρα ολόκληρο το κτίριο...

18.2.09


Είναι μια είδηση που θα διαβάσατε στα περισσότερα portals αλλά δύσκολα θα λάβει τις διαστάσεις που της αναλογούν στα κεντρικά δελτία ειδήσεων...

Περισσότερα από 30 κιλά "αnfo", μιας εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιείται στα λατομεία και μπορεί εύκολα να την προμηθευτεί κάποιος αφού διατίθεται ελεύθερα στο εμπόριο, τοποθέτησαν άγνωστοι σε αυτοκίνητο στον προαύλιο χώρο των γραφείων της Citibank, στη συμβολή των οδών Αχαΐας και Τροιζηνίας, στην Κηφισιά.

Οι δράστες παραβίασαν την κεντρική είσοδο, χωρίς να τους αντιληφθεί ο άνδρας της ιδιωτικής ασφάλειας και έβαλαν το παγιδευμένο με τις εκρηκτικές ύλες όχημα, το οποίο όπως διαπιστώθηκε είχε κλαπεί τον περασμένο Ιανουάριο.

Οι δράστες είχαν τοποθετήσει στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου 4 φιάλες, από τις οποίες είχαν αφαιρέσει το προπάνιο και είχαν τοποθετήσει πάνω από 20 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδα, ποσότητα ικανή να τινάξει στον αέρα όλο το κτίριο, όπου στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες της τράπεζας.

Το παράξενο είναι ότι το χτύπημα ήταν "τυφλό" , δηλαδή δεν υπήρχε κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τη συγκεκριμένη επίθεση...

Θα μπορούσαν δηλαδή να είχαν χαθεί δεκάδες ζωές...

Έχει χαθεί κάθε έλεγχος...