Το βούλευμα για τον φόνο του Αλέξη

18.2.09

Καμία σχέση με τα άτομα που είχαν ρίξει μπουκάλι στο περιπολικό στο οποίο επέβαιναν ο Επ. Κορκονέας και ο Βασ. Σαραλιώτης δεν είχε ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος και η παρέα του όπως προκύπτει από το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απορρίπτοντας τις προσφυγές τους κατά των ενταλμάτων για την προσωρινή τους κράτηση.

Το δικαστικό συμβούλιο τονίζει ότι από κανένα στοιχείο της ανάκρισης δεν προέκυψε η σχέση μεταξύ των προσώπων που πέταξαν το μπουκάλι και των ατόμων που βρέθηκαν λίγο αργότερα στις οδούς Τζαβέλλα και Μεσολογγίου. Και προσθέτει ότι δεν προκύπτει ότι τα άτομα αυτά αποτελούσαν ομάδα.

Αντίθετα, βάσει των καταθέσεων οκτώ αυτοπτών μαρτύρων, οι Επ. Κορκονέας και Βασ. Σαραλιώτης προκαλούσαν όσους βρίσκονταν στο σημείο με υβριστικές φράσεις και χειρονομίες κάτι που επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο τα όσα σας γράφουμε τον τελευταίο καιρό...

Στο βούλευμα αναφέρεται επίσης ότι οι δύο κατηγορούμενοι έδρασαν αντίθετα προς τις εντολές του Κέντρου Άμεσης Δράσης και ότι ο Επ. Κορκονέας «ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» έβγαλε το όπλο του και στόχευσε προς το μέρος των ανηλίκων και των ατόμων που βρίσκονταν πίσω τους.

Με λίγα λόγια , η αίτηση αποφυλάκισης των δυο ειδικών φρουρών "εξοστρακίστηκε"...