
Πριν αρχίσουμε τον χθεσινό σχολιασμό των τοποθετήσεων των πολιτικών αρχηγών στην Βουλή καλό θα ήταν να σταθούμε και στην ανθρώπινη πλευρά του Κοινοβουλίου που δυστυχώς μόνο σε δύσκολες στιγμές βγαίνει στην επιφάνεια.
Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στάθηκε αλληλέγγυος στο δράμα της οικογένειας του αδικοχαμένου Βασίλη ο οποίος χάθηκε στον καταστροφικό σεισμό της Ιταλίας.
Σας παραθέτουμε ενδεικτικά τα ανάλογα αποσπάσματα :
Κώστας Καραμανλής : Πριν ξεκινήσουμε τη συζήτηση, θέλω και από το Βήμα αυτό να εκφράσω για ακόμη μια φορά τη θλίψη μου για τη μεγάλη δοκιμασία που δέχθηκε ο φίλος ιταλικός λαός από τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό. Εκφράσαμε όλοι τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων, σε όλους όσους έχασαν δικούς τους ανθρώπους. Είμαι σίγουρος ότι οι σκέψεις όλων των Ελλήνων είναι κοντά στους κατοίκους της περιοχής που επλήγη. Και βέβαια να εκφράσω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου και τα συλλυπητήριά της Κυβέρνησης στην οικογένεια του Έλληνα φοιτητή που χάθηκε τόσο άδικα.
Γιώργος Παπανδρέου : Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα ήθελα και εγώ να ξεκινήσω, μεταφέροντας τα συλλυπητήρια μας εκ μέρους του ΠΑ.ΣΟ.Κ -και είμαι σίγουρος ότι συμμερίζεται όλος ο ελληνικός λαός τα αισθήματα αυτά- για τη γείτονα χώρα, για τον ιταλικό λαό και βεβαίως, τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, και βέβαια στην οικογένεια Κουφολιά για το Βασίλη που χάθηκε στα συντρίμμια των σεισμών.
Αλέκα Παπαρήγα : Για τα τραγικά γεγονότα και τα τραγικά θύματα της Ιταλίας δεν αρκούν ούτε τα συλλυπητήρια ούτε τα δάκρυα. Είναι καμπανάκι για μας, για την Κυβέρνηση που έχει τώρα ευθύνη να ξανακοιταχθεί η πορεία της αντισεισμικής θωράκισης και η κατάσταση των κτηρίων. Βεβαίως, σωστά ξεκίνησε μια προσπάθεια με τα σχολεία, αλλά αυτό δεν φθάνει.
Αλέκος Αλαβάνος : Κατ’ αρχήν θα ήθελα και εγώ εκ μέρους όλου του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς να εκφράσω τη βαθιά μας λύπη και οδύνη για όλους αυτούς που έχασαν την ζωή τους, έχασαν συγγενείς, έχασαν τα σπίτια τους στην Ιταλία, για τον Έλληνα φοιτητή. Να αναλογιστούμε πόσο πολύτιμη είναι η ζωή του καθένα και πολύ περισσότερο ενός νέου ανθρώπου και πόσο, αν θέλετε, από την πλευρά των νόμων και της διαχείρισης της καθημερινότητας θα πρέπει να υπάρχει ως κεντρικός άξονας ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή.
Γιώργος Καρατζαφέρης : Κατ’ αρχάς θα ήθελα να ακουστούν και τα δικά μας συλλυπητήρια για το δράμα που περνάει ο φίλος λαός της Ιταλίας. Και θα ήθελα να κάνω μια πρόταση στον κύριο Πρωθυπουργό και πιστεύω ότι με την προσωπική ευαισθησία που σας διακρίνει, κύριε Πρωθυπουργέ, θα την αποδεχθείτε. Οι Έλληνες φοιτητές που φοιτούν σε πανεπιστήμια της περιοχής του σεισμού να μπορούν να μετεγγραφούν σε ελληνικά πανεπιστήμια. Πέρασαν μια σημαντικότατη δοκιμασία. Νομίζω ότι μπορούμε να δώσουμε τη δυνατότητα σ’ αυτά τα παιδιά -τα οποία εξάλλου δεν είναι και πολλά, είναι γύρω στα εκατόν πενήντα- να έρθουν να εγγραφούν σε ελληνικά πανεπιστήμια. Φανταστείτε αυτή τη μάνα να ξαναστείλει το κορίτσι της εκεί που χάθηκε ο γιος της! Είναι κάτι το οποίο μπορούμε να το κάνουμε χωρίς να επιβαρύνεται καθόλου η ήδη υπάρχουσα κατάσταση.
Μακράν πιο σωστή η τοποθέτηση της γ.γ του ΚΚΕ...
Κοινοποιήστε το στο Facebook