Συνέντευξη Παπανδρέου : Οι ερωτήσεις του ομίλου Αλαφούζου

28.5.09

3 εκπροσώπους και ο όμιλος Αλαφούζου , έναν από κάθε μέσο...

Οι 3 ερωτήσεις στο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ :

Κ. ΖΟΥΛΑΣΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»): Κύριε Πρόεδρε έχετε ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν μιλήσει για τα λεγόμενα «εξωθεσμικά συμφέροντα» που προσπαθούν να ελέγξουν το πολιτικό σύστημα. Σήμερα ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής σας Ομάδας, ο κ. Δημήτρης Ρέππας που είναι και εκ δεξιών σας, έκανε αυτή την κατηγορία αιφνιδίως πιο συγκεκριμένη.
Σε ένα ραδιοφωνικό σταθμό και εν προκειμένω στο «Κανάλι 1» είπε ότι υπάρχουν συμφέροντα επιχειρηματικά, εκδοτικά και μιντιακά, αναφερόμενος προφανώς σε κάποια ιδιωτικά κανάλια, που θέλουν το πολιτικό σύστημα ελεγχόμενο και ενθαρρύνουν -όπως είπε- την επιλογή της αποχής και σε αυτή τη συγκυρία την επιλογή στους Οικολόγους. «Επιδιώκουν -όπως είπε- μη αυτοδύναμες κυβερνήσεις για να ελέγχουν το σύστημα».
Θέλω να ρωτήσω αν η θέση του κ. Ρέππα είναι η επίσημη του κόμματός σας και αν ναι, γιατί επιτέλους δεν κατονομάζετε εσείς ποια είναι αυτά τα εξωθεσμικά κέντρα, που αυτή την ώρα, αυτή τη συγκυρία πολεμούν το ΠΑΣΟΚ.

Μια από τις καλύτερες ερωτήσεις που έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια σε συνεντεύξεις Τύπου πολιτικών αρχηγών . Ο Παπανδρέου δεν απάντησε ευθέως . Δεν τόλμησε να ονομάσει τα συμφέροντα . Κρίμα .

Γ. ΣΙΔΕΡΗΣ («Ρ/Σ ΣΚΑΪ»): Κύριε Πρόεδρε, θα μακρηγορήσω λίγο, συγχωρήστε με. Στην ομιλία σας στην Παλαιά Βουλή είπατε, ότι θα νομιμοποιήσετε όσους μετανάστες έχουν χρόνια στη χώρα. Όμως ο Τρίτος Κόσμος έχει δισεκατομμύρια απελπισμένους και όλοι θέλουν να έρθουν προς τα εδώ. Ήδη σοβαρές έρευνες μιλάνε ότι για τα επόμενα χρόνια θα έχουμε 5 εκατομμύρια λαθρομετανάστες στην Ελλάδα.
Θα τους αφήνετε λίγα χρόνια και μετά θα τους νομιμοποιείτε νομίζοντας ότι τους ενσωματώνετε; Και έχετε προσμετρήσει μ' αυτή την τακτική πρώτον, τις κοινωνικές εντάσεις που θα έρθουν και οι οποίες έχουν ήδη αρχίσει να έρχονται;
Και δεύτερον, επειδή θεωρείτε ότι με την έλευση των λαθρομεταναστών θα έχουμε μια πολυπολιτισμική Ελλάδα έχετε προσμετρήσει την αποεθνοποίηση που θα υποστεί το ελληνικό κράτος; Ευχαριστώ.

Σημαντικό το θέμα που θίγεται αλλά η ερώτηση έχει 4-5 σκέλη . Παρ ' όλα αυτά η απάντηση του Παπανδρέου ήταν ικανοποιητική .

Χ. ΚΟΥΤΡΑΣΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΚΑΪ»): Κύριε Πρόεδρε, θέσατε το δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα». Η Νέα Δημοκρατία απάντησε, υπήρξαν τα σποτάκια με τα παπαγαλάκια. Σήμερα μας αλλάζετε δίλημμα «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε». Τις τελευταίες ημέρες όμως παρακολουθούμε κι ένα άλλο δίλημμα. Το βλέπουμε και στις κοινές συγκεντρώσεις που έχετε με τον κ. Καραμανλή. Κοινές, εννοώ ότι ο ένας είναι απέναντι στον άλλον.
Ένα από τα διλήμματα λοιπόν των ευρωεκλογών, είναι και «Καραμανλής ή Παπανδρέου». Θέλω να σας ρωτήσω: γιατί Παπανδρέου και όχι Καραμανλής; Ευχαριστώ.

Χαζή ερώτηση . Φλύαρη ( μη ) απάντηση .

Κοινοποιήστε το στο Facebook