Τι δεν ρώτησαν και τι ρώτησαν τον Καραμανλή....

7.9.09

H Παραπολιτική ήταν το πρώτο blog που κατήγγειλε ανοιχτά και χωρίς αναστολές τη στημένη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και την ασυλία που του...χορηγήθηκε από τα ΜΜΕ των "νταβατζήδων".

Μπορείτε να διαβάσετε την άποψη μας εδώ.

Σήμερα προχωράμε ένα βήμα ακόμα και σας παραθέτουμε μερικές από τις ερωτήσεις που τέθηκαν στον πρωθυπουργού σε συνδυασμό με αυτές που...δεν τέθηκαν.

Ξεκινάμε λοιπόν με την ερώτηση που έθεσε ο εκπρόσωπος της ΝΕΤ :

ΣΤΡ. ΜΠΑΛΗΣ (ΝΕΤ): Αλλαγές στο Ακαδημαϊκό Ασυλο και στις ρυθμίσεις για τις συγκεντρώσεις, που κλείνουν τους δρόμους. Θέλω, κύριε Πρόεδρε, να μας πείτε συγκεκριμένα προς ποια κατεύθυνση θα κάνετε αυτές τις αλλαγές και αν πιστεύετε πως και στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας θα έπρεπε να είχατε πάρει πιο τολμηρές αποφάσεις, καθώς και δικά σας στελέχη αναγνωρίζουν πως ο τομέας αυτός έχει κοστίσει αρκετά στην Κυβέρνησή σας.

Είναι πρώτα από όλα ξεκάθαρο ότι η ερώτηση αυτή τέθηκε σκόπιμα στον πρωθυπουργό ώστε αυτός να πλειοδοτήσει στο διαγωνισμό Δεξιάς ιδεολογίας που διοργανώνει εδώ και μήνες ο μπαρμπά-Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο δημοσιογράφος όμως...


...δεν ρώτησε τον πρωθυπουργό γιατί δεν εφαρμόζει η Αστυνομία το νόμο περί ασύλου που ισχύει σήμερα . Δεν ρώτησε τον πρωθυπουργό για την τρομακτική αδυναμία της ΕΛ.ΑΣ να ελέγξει το κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου .

ΣΠ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ (ΕΤ 3): Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να σας ρωτήσω αυτό που, ενδεχομένως, αναρωτιούνται και θα ήθελαν να σας ρωτήσουν οι περισσότεροι Έλληνες.

Γιατί προσφεύγετε τώρα σε εκλογές; Και κάτι ακόμα. Χθες είπατε πάρα πολλά πράγματα, ειδικά για την Οικονομία. Μιλήσατε για σκληρά μέτρα. Για ποιο λόγο δεν τα πήρατε, πέντε χρόνια τώρα; Δεν ήρθατε χθες στην εξουσία, δεν είστε χθεσινός Πρωθυπουργός, είστε στη διακυβέρνηση της χώρας από το 2004.

Γιατί δεν ρώτησε ο κ.Παπαδάκης για την αποπομπή Αλογοσκούφη όταν ο ίδιος ο Καραμανλής υμνεί συνεχώς την οικονομική πολιτική των τελευταίων 5 ετών ;

Δ. ΚΟΤΑΡΙΔΗΣ (ΑΝΤ1): Κύριε Πρόεδρε, πριν ένα χρόνο, σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα πάλι, συζητούσαμε για την υπόθεση του Βατοπεδίου και τους λεγόμενους Βατοπεδινούς. Σήμερα πάλι το θέμα αυτό είναι επίκαιρο. Ένα χρόνο δεν ξεκαθαρίσατε εσωκομματικά το τοπίο. Είστε αποφασισμένος να το κάνετε τώρα;

Δεν ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό να σχολιάσει την παραίτηση Ρουσόπουλου . Δεν ζητήθηκε να σχολιαστεί η αλαζονεία του Πέτρου Δούκα που δηλώνει συνεχώς ότι θα είναι υποψήφιος .

Γ. ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ (ΕΘΝΟΣ): Κύριε Πρόεδρε, περιγράψατε τις τελευταίες ημέρες μία πολύ άσχημη, τραγική εικόνα θα έλεγα, για την Οικονομία. Και μάλιστα είπατε ότι πήγατε σε εκλογές γιατί δεν αντέχει ο τόπος την παρατεταμένη εκλογολογία, για οποία, όπως είπατε, φταίει το ΠΑΣΟΚ.

Αν στις 4 Οκτώβρη κανένα κόμμα δεν πάρει αυτοδυναμία, εσείς είστε έτοιμος να συνεργαστείτε με το ΠΑΣΟΚ ή ακόμα και με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, αν το επιτρέπουν τα αριθμητικά δεδομένα, για να βάλετε φρένο σε μία πολιτική αστάθεια εν μέσω κρίσης;

Δεν ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό να σχολιάσει τις δηλώσεις δεκάδων στελεχών του που ασπάζονται τη θεωρία της "πολυκατοικίας" που εισήγαγε ο μπαρμπά-Γιώργος Καρατζαφέρης.

Υπάρχουν πολλές ακόμα ελλιπείς ερωτήσεις αλλά καταλάβατε το πνεύμα της ανάρτησης...

Ξέρουν καλά οι δημοσιογράφοι να δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι στρίμωξαν τον συνεντευξιαζόμενο..




Κοινοποιήστε το στο Facebook