Ο...αδικημένος !

7.9.09

ΝΙΚΗ ΖΟΡΜΠΑ (ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ): Κύριε Πρόεδρε, η μεγάλη πλειοψηφία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, συχνά ακόμα και αυτά που διάκεινται θετικά προς την κυβέρνηση σας, ασκούν δριμύτατη κριτική. Ήθελα να ρωτήσω αν σας προβληματίζει το γεγονός ότι οδηγείστε σε εκλογές μέσα σε ένα εχθρικό επικοινωνιακά περιβάλλον και μάλιστα ενόψει μιας προεκλογικής μάχης η οποία αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σκληρή και κρίσιμη.



ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Να σας πω κάτι; Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια. Δεν είναι κατηγορία, ούτε παράπονο. Γνωριζόμαστε όλοι πολλά χρόνια τώρα. Ξέρετε ότι ποτέ δεν έχω εκφράσει παράπονο για αντιμετώπιση από τον Τύπο. Εν πάση περιπτώσει, αφού με ρωτάτε τόσο ευθέως, ναι, πιστεύω ότι συνήθως αντιμετωπίζω υπερβολική κριτική.

Έτσι έδωσα τη μάχη στις εκλογές του 2000 και παραλίγο να τις κερδίσουμε, όπως θυμάστε. Έτσι δώσαμε τις μάχες και τις επόμενες φορές και τις κερδίσαμε. Και αν θέλετε, είναι κι ένα κίνητρο να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι.

Σας ξαναλέω: Αυτή είναι μια δύσκολη εκλογική μάχη. Δεν το αμφισβητεί κανένας αυτό. Πέρα από τον εθνικό λόγο που επέβαλε τις εκλογές, αυτό είναι -πιστεύω για όλους μας και πάντως σίγουρα για τον ομιλούντα- μια ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση για να τα δώσουμε όλα και να την κερδίσουμε.

Μια φορά κι ένα καιρό , ήταν οι "νταβατζήδες"...

Κοινοποιήστε το στο Facebook