Απορία

6.9.09

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ομιλίας του στη ΔΕΘ , ο Κώστας Καραμανλής ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων για την ανόρθωση της οικονομίας τα οποία και θα εφαρμόσει όταν θα γίνει...πρωθυπουργός !

Εμείς ξεχωρίσαμε ένα από αυτά :

10ον: Περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης και του μισθού των μελών της Κυβέρνησης, των Νομαρχών και Δημάρχων για μια διετία.

Είναι κάτι περισσότερο από προφανές ότι η ανακοίνωση του συγκεκριμένου μέτρου έγινε για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους καθώς ακούγεται ωραία στο μέσο πολίτη.

Αυτό φαίνεται από δυο πράγματα :

1. Ο χρονικός περιορισμός . Ο Καραμανλής δεν θεωρεί ότι είναι υπερβολικές οι απολαβές των βουλευτών , των νομαρχών και των δημάρχων . Γι' αυτό και θα ήθελε να τις περιορίσει μόνο για 2 χρόνια.

2. Ο συμψηφισμός βουλευτών και δημάρχων ! Ένας βουλευτής οποιασδήποτε εκλογικής περιφέρειας λαμβάνει περίπου 6.000 ευρώ τον μήνα , χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα διάφορα bonus.

Ένας δήμαρχος ενός δήμου μερικών χιλιάδων κατοίκων λαμβάνει κοντά στα 1.500 ευρώ τον μήνα ! Υπάρχουν δήμαρχοι που αρνούνται τον μισθό τους και λαμβάνουν τον μισθό που τους αναλογεί από άλλες επαγγελματικές ασχολίες τους ( π.χ δάσκαλοι , δημόσιοι υπάλληλοι κτλ ).

Θα περικοπούν κι αυτοί οι μισθοί ;


Γιατί είναι εύκολο μια κυβέρνηση να τάζει πολλά λίγες μέρες πριν αφήσει καμμένη γή πίσως της...

Το χειρότερο για τον Καραμανλή θα είναι να εκλεγεί και πάλι !


Κοινοποιήστε το στο Facebook