"Έτσουξε" το Veto...

2.11.09

Φαινόταν από καιρό . Είχα προειδοποιήσει και προχθές.

Η κυκλοφορία του Veto πλήγωσε πολύ κόσμο και ιδιαίτερα τα παλιά και τα νέα τσιράκια του Θέμου και του Μπόμπολα.

Η εφημερίδα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου άγγιξε τα 200.000 φύλλα χωρίς κάποια συγκλονιστική προσφορά και χωρίς θέματα . Σκεφθείτε μόνο ότι η Realnews του Χατζηνικολάου δεν ξεπέρασε τα 90.000 την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας.

Αυτό εξηγεί κιόλας γιατί έχουν λυσσάξει οι αντίπαλοι του Μάκη .

Και εμείς όμως είμαστε "αντίπαλοι" του . Η διαφορά μας είναι ότι εμείς είμαστε αντίπαλοι με όλους τους νταβατζήδες των ΜΜΕ κι όχι επιλεκτικά.

Στην ουσία , το Veto είναι μια εφημερίδα που ήρθε για να μείνει . Είναι απρόσμενα καλά δουλεμένη !

Το μεγάλο της πρόβλημα είναι ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος , ο οποίος κουβαλάει μαζί του μια διεφθαρμένη δημοσιογραφική πορεία που μας κάνει όλους καχύποπτους και πολύ σκεπτικούς.

Το πολιτικό μέρος της εφημερίδας ήταν εξαιρετικό από άποψη στησίματος αλλά τραγικό από...

...άποψη ύλης . Το Veto πρέπει να να είναι η πρώτη εφημερίδα στην ιστορία του Τύπου που δεν φιλοξένησε ούτε μια συνέντευξη στο πρώτο της φύλλο . Η περίφημη αποκάλυψη για το ακίνητο Καραμανλή είναι τουλάχιστον αστεία και τώρα πια μοιάζει χωρίς ουσία.

Το Veto όμως δεν θα κερδίσει αναγνώστες χάρη στο πολιτικό του κομμάτι . Δεν μπορεί να το κάνει . Δεν υπάρχουν υπογραφές . Δεν υπάρχει αξιοπιστία .

Το Veto θα πλειοδοτήσει στο κοινό που δεν νοιάζεται για την Πολιτική . Το ένθετο Piazza είναι μια πιστή αντιγραφή της Espresso . Σκεφθείτε μόνο ότι αρθρογραφεί ο "αδέκαστος" Στέφανος Χίος . Το "VetoMag" είναι πιστή αντιγραφή της FAQ και του παλιού ΒΗΜΑgazino . Είναι δηλαδή ένα κλασσικό περιοδικό του Θανάση Λάλα.

Το συμπέρασμα ; Το Veto είναι μια πάρα πολύ εμπορική εφημερίδα . Μπορεί εύκολα να πουλήσει φύλλα . Έτσι έκανε και το Πρώτο Θέμα όταν ξεκίνησε . Γι' αυτό ουρλιάζουν υστερικά οι υμνητές του κομιστή Θέμου.

Από άποψη δημοσιογραφίας , είναι μια πάρα πολύ μέτρια κι αδιάφορη εφημερίδα . Αλλά το παιχνίδι πλέον δεν παίζεται εκεί. Παίζεται στα DVDs και στις κουτσομπολίστικες ειδήσεις. Κι έτσι το Veto θα πάει καλά...

Αν θα το αγοράσουμε ξανά ; Μάλλον όχι . Εφημερίδα χωρίς καλό πολιτικό ρεπορτάζ , δεν είναι μια εφημερίδα άξια λόγου...

Κοινοποιήστε το στο Facebook