Η δημαγωγία έχει και τα όρια της

12.2.10

Σας παραθέτουμε ολόκληρη τη δώληση του Πάνου Παπαναγιωτόπουλου με την οποία σχολίασε την παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στο Υπουργικό Συμβούλιο :

Σε τέτοιες δύσκολες ώρες ο κάθε Έλληνας διερωτάται, γιατί ο Πρωθυπουργός προτίμησε σήμερα έναν ποταμό ύβρεων κατά της Ν.Δ., αντί μιας καθαρής εξήγησης για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών.

Και οι μεν ύβρεις στοχεύουν στο χθες. Και απαντώνται – όχι με ανάλογες υβριστικές επιθέσεις - αλλά με στοιχεία, τεκμήρια και αριθμούς.

Να του θυμίσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε τη χώρα, το 1981, με το χαμηλότερο χρέος στην Ευρώπη. Και κατάφερε μέσα σε οκτώ χρόνια, να την μετατρέψει στην πιο υπερχρεωμένη χώρα της Ευρώπης!

Από τότε δεν συνήλθαμε ποτέ. Μόνο το έτος 2000, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και χωρίς να υπάρχει διεθνής κρίση, το χρέος της Ελλάδας ήταν ακόμα πάνω από 110%.

Είναι αλήθεια ότι η Νέα Δημοκρατία, τα λίγα χρόνια που κυβέρνησε, δεν κατάφερε να το μειώσει αισθητά. Και η διεθνής κρίση το ανέβασε πάλι, όπως συνέβη σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Να σταματήσουν, κατά συνέπεια, οι ανακρίβειες και η παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης.

Σε κάθε περίπτωση, επί του παρόντος, ως μεγάλο ζητούμενο παραμένει η πλήρης και καθαρή εξήγηση για το τι συμφωνήθηκε για την Ελλάδα στη χθεσινή Σύνοδο των Βρυξελλών.

Κατά τα άλλα, ας πάψει ο κ. Παπανδρέου να αναζητεί άλλοθι στο χθες, για την αβουλία, την ατολμία και την αναβλητικότητά του.

Το ΠΑΣΟΚ είναι, από τις 4 Οκτωβρίου του 2009, κυβέρνηση του τόπου και αυτή κρίνεται για τις πράξεις και τις παραλείψεις της.

Η δημαγωγία έχει και τα όριά της

Εμείς συμφωνούμε αυτή τη φορά με τον Παναγιωτόπουλου . Η δημαγωγία έχει και τα όρια της...

Υ.Γ Μα τι γενναία αυτοκριτική ήταν αυτή ; Σε κάθε περίπτωση...

Κοινοποιήστε το στο Facebook