Παγώνει η λειτουργία νέων τμημάτων ΤΕΙ

12.2.10

ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΝΑ

«Δεν θα υπάρξει κανένα νέο τμήμα στα μηχανογραφικά, δεν θα ανοίξει κανένα νέο τμήμα». Με αυτή τη φράση, η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου «πάγωσε» τα σχέδια του προκατόχου της για λειτουργία άλλων επτά ΤΕΙ στην περιφέρεια και, παράλληλα, διεμήνυσε πως «καμία απόφαση δε θα δίνεται με πολιτικά κριτήρια».

Η κ. Διαμαντοπούλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τ.Κουράκη, την Πέμπτη, ξεκαθάρισε από το βήμα του Κοινοβουλίου πως «καμία απόφαση δε θα δίνεται για να ικανοποιηθούν οποιουδήποτε άλλου είδους προτεραιότητες».

«Δε θα ανοίξει κανένα νέο τμήμα όπως γίνεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια, όπου κάθε χρόνο ανακοινώνουμε νέα τμήματα στα ΤΕΙ και στα Πανεπιστήμια, χωρίς να έχουν καθηγητές, χωρίς να υπάρχουν συγγράμματα, χωρίς να υπάρχουν προγράμματα σπουδών και οι φοιτητές περιμένουν επί χρόνια τους καθηγητές να έρθουν» υπογράμμισε.

Όπως τόνισε, στόχος της κυβέρνησης είναι η...

...αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και γι' αυτό η αρχή που θα ακολουθείται στο εξής είναι «πρώτα ο φοιτητής και μετά ο δήμαρχος ή οι τοπικοί παράγοντες».

Η απόφαση του υπουργείο να παγώσει την ίδρυση νέων τμημάτων αφορά στα επτά τμήματα ΤΕΙ που είχε εξαγγείλει ο προκάτοχός της κ. Διαμαντοπούλου, Αρης Σπηλιωτόπουλος. Επίσης, στα χαρτιά θα μείνουν ένα τμήμα ΤΕΙ που επρόκειτο να λειτουργήσει το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 και έξι τμήματα ΑΕΙ.

Τα επτά τμήματα ΤΕΙ που δεν θα λειτουργήσουν είναι τα εξής: Εργοθεραπείας (Κοζάνη), Ακτινολογίας-Ραδιολογίας (Καλαμάτα), Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων (Αρτα), Τεχνολογίας Υλικών (Μεσσολόγγι), Οπτικής και Οπτομετρίας (Ηγουμενίτσα), Γραφιστικής (Σέρρες).

Επίσης, στα χαρτιά θα παραμείνουν το τμήμα Βιοτεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής (ΤΕΙ Καβάλας-Δράμας) και τα έξι τμήματα ΑΕΙ: Αρχιτεκτόνων-Μηχανικών (Ιωάννινα), Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού (Παν. Αιγαίου), Ασιατικών Σπουδών (Ιόνιο Πανεπιστήμιο), Τουριστικών Σπουδών (Παν. Πειραιώς), Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων (Παν. Ιωαννίνων) και Αρχιτεκτόνων-Μηχανικών (Παν. Δυτικής Μακεδονίας).

Newsroom ΔΟΛ

Κοινοποιήστε το στο Facebook