Τι θα μπορούσε να απαντήσει ;

12.2.10

Ο Γ.Πιτταράς είναι μια από τις πλέον συμπαθητικές φιγούρες του κυβερνητικού ρεπορτάζ αλλά η ερώτηση που έκανε χθες στον Γιώργο Παπανδρέου δείχνει δυστυχώς ότι κάποιες φορές οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων .

Γ. ΠΙΤΤΑΡΑΣ («ALPHA»): Κύριε Πρόεδρε θα μου επιτρέψετε να επιμείνω σε ένα πολύ συγκεκριμένο πράγμα, που ρωτηθήκατε και νωρίτερα.Επειδή μιλήσατε για καθαρό στόχο και καθαρό μήνυμα, θέλω να σας ρωτήσω αν μπορείτε να πείτε καθαρά πως πρόκειται για μια καθαρή πολιτική στήριξη ή μια στήριξη με όρους και προϋποθέσεις; Το λέω αυτό, γιατί υπάρχουν και σημερινά δημοσιεύματα, ενδεχομένως τα έχετε διαβάσει, που έρχονται να συνδυάσουν αυτή τη διαδικασία τη σημερινή με συμφωνίες της Ελλάδας με Γερμανία και Γαλλία για αγορά οπλικών συστημάτων. Και θέλω να σας ρωτήσω καθαρά αν υπάρχει κάτι τέτοιο και μιλάμε τώρα για τις δύο χώρες, οι οποίες υποτίθεται ότι είναι πίσω από αυτή τη διαδικασία στήριξης της Ελλάδας.

Δεν μπορείς να ζητάς από έναν πρωθυπουργό να σχολιάσει δημοσιεύματα που αφορούν την αγορά οπλικών συστημάτων από τις δυο χώρες που πριν από λίγα λεπτά είχαν ανακοινώσει τη στήριξη τους στην Ελλάδα.

Υπήρχε περίπτωση να απαντήσει ο Παπανδρέου δημόσια για τα ανταλλάγματα της συγκεκριμένης στήριξης ; Τι θα μπορούσε να πει ; Κι όλα αυτά στη Συνέντευξη Τύπου μιας άτυπης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που συστάθηκε μόνο για το ελληνικό πρόβλημα...

Κοινοποιήστε το στο Facebook