Η νέα γρίπη , το Πρώτο Θέμα , τα ΜΜΕ και η δεοντολογία

12.2.10

Όσοι τρομάξατε με τη διπλανή εικόνα , σας πληροφορούμε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Το δημοσίευμα δεν είναι σημερινό αλλά του περασμένου Νοεμβρίου.

Πριν σας παραθέσουμε τα στοιχεία που έχουμε πρόχειρα συλλέξει , σας ενημερώνουμε ότι μέχρι και σήμερα στην Ελλάδα έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό του H1N1 124 άνθρωποι , οι περισσότεροι από τους οποίους έπασχαν από άλλα σοβαρά νοσήματα.

O αριθμός των θυμάτων δεν είναι μικρός αλλά σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τον πανικό που δημιουργήθηκε γύρω από τη συγκεκριμένη ασθένεια η οποία τελικά αποδείχθηκε μια πιο βαριά γρίπη εποχής.

Σήμερα , η Παραπολιτική σας θυμίζει μερικά δημοσιεύματα του Τύπου τα οποία μοιάζουν σήμερα από υποκριτικά έως ύποπτα.

Επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε τα σχετικά δημοσιεύματα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" . Τον λόγο θα τον καταλάβετε στο τέλος...

Για να δούμε λοιπόν τι έγραφε η εφημερίδα στις...

...15 Νοεμβρίου του 2009 , την εποχή που όλοι περίμεναν να ξεκινήσει η πρώτη περίοδος της πανδημίας :


Η εφημερίδα προσφέρει 4 μάσκες για την αντιμετώπιση της γρίπης ενώ χωρίς καμία αναστολή δημοσιεύει έρευνα σύμφωνα με την οποία οι νεκροί στην Ελλάδα μπορεί να φτάσουν μέχρι και τους 700 , θεωρώντας όμως σίγουρο ότι θα χαθούν τουλάχιστον 300 ζωές :



Οι εβδομάδες πέρασαν κι ο αριθμός των νεκρών δεν πλησίασε ποτέ τις "προσδοκίες" των ΜΜΕ....

Στις αρχές του 2010 , δεκάδες επιστήμονες άρχισαν να κατακρίνουν δημόσια τη στάση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ο οποίος έσπειρε τον πανικό σε αρμονική συνεργασία με τις φαρμακευτικές εταιρίες που βρήκαν τον τρόπο να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση...

Εξάλλου , εδώ και μερικές εβδομάδες η Ευρώπη δεν ασχολείται πλέον καθόλου με τον ιό του H1N1 ο οποίος και θεωρείται απλά μια πιο βαριά μορφή γρίπης.

Κι εκεί που ο θόρυβος στην Ελλάδα είχε αρχίσει ήδη να καταλαγιάζει , το Πρώτο Θέμα της 25ης Ιανουαρίου παίζει και πάλι στο πρωτοσέλιδο τη νέα γρίπη !


Η εφημερίδα μας προειδοποίησε λοιπόν ότι τα χειρότερα θα έρθουν τον Φεβρουάριο , αν και ήταν πλέον κοινή αντίληψη ότι η νέα γρίπη δεν ήταν απλά μια ασθένεια αλλά μια ολόκληρη βιομηχανία η οποία αποδείχθηκε ιδιαίτερα κερδοφόρα για τις φαρμακευτικές που μοσχοπούλησαν εμβόλια , άσχετα με το συγκεκριμένο ιό !

Κι όμως ! Το Πρώτο Θέμα της 25ης Ιανουαρίου , κόντρα στο ρεύμα , επιμένει με ένα ρεπορτάζ που ξεκινά :

Ωστόσο, ο κίνδυνος μπορεί να ελαχιστοποιηθεί εάν αξιοποιηθεί, έστω και τώρα, το πλεονέκτημα του εμβολιασμού.


Σήμερα , βρισκόμαστε στα μέσα του Φλεβάρη . Η νέα γρίπη εξακολουθεί να σκοτώνει ταλαιπωρημένους οργανισμούς αλλά όχι με τη συχνότητα μιας πανδημίας ή μιας φονικής ασθένειας...

Πριν 15 μέρες όμως , το Πρώτο Θέμα μας πρότεινε να εμβολιαστούμε για να αντιμετωπίσουμε τον "κίνδυνο"...

Και δεν είναι μόνο το Πρώτο Θέμα . Στο χορό αυτό χόρεψαν σχεδόν όλα τα ΜΜΕ αλλά δυστυχώς και το ελληνικό κράτος...

Σήμερα , η Παραπολιτική νιώθει πραγματικά περήφανη για τη στάση που κράτησε στο συγκεκριμένο θέμα από την πρώτη στιγμή . Το αφιέρωμα αυτό το κάναμε γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο λαός δεν πρέπει να ξεχνά και δεν πρέπει να ξεχνά κυρίως αυτούς που επιχειρούν να φυτέψουν στην καρδιά του τον φόβο...

Κοινοποιήστε το στο Facebook