Να τους χαίρεστε!

22.5.10

Τα επεισόδια που έγιναν χθες το μεσημέρι στη Νομική δεν θα απασχολήσουν και πολύ τα ΜΜΕ κι αυτό είναι το συμπέρασμα που πονάει πιο πολύ από όλα.

Έχουμε πια συνηθίσει. Έχουμε πια εξοικειωθεί στην ιδέα νεαρών ανθρώπων να δέρνονται για τα κόμματα μέσα στα φοιτητικά αμφιθέατρα.

Γνωρίζετε ότι δεν είμαστε από αυτούς που θα πούμε ότι είναι όλοι ίδιοι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, θα μας επιτρέψετε να μην μπούμε στη διαδικασία να ασχοληθούμε με το ποιος το ξεκίνησε ή ποιος φταίει περισσότερο. Δεν πρόκειται να προσφέρουμε κανένα άλλοθι σε αυτούς που καταλύουν το άσυλο με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

Το μόνο σίγουρο είναι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Νέα Δημοκρατία ανέχονται συνειδητά τη λειτουργία του φοιτητικού συνδικαλισμού υπό τέτοιους όρους. Έχουμε κουραστεί να γράφουμε για τους...


...μπράβους της ΟΝΝΕΔ που τριγυρνούν από σχολή σε σχολή. Τίποτα δεν αλλάζει. Τα δυο μεγάλα κόμματα εκτρέφουν σκόπιμα κομματικές στρατιές πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα εδραιώσουν την παρουσία τους στα Πανεπιστήμια.

Προφανώς, δεν έχουν προσέξει ότι κάθε χρόνο η συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές είναι και μικρότερη. Προφανώς, δεν έχουν διαπιστώσει ότι στις περισσότερες φοιτητικές παρατάξεις κυριαρχούν 35αρηδες φοιτητοπατέρες.

Αντί επιλόγου, θα ήθελα να ενημερώσω τα δυο μεγάλα κόμματα ότι την επόμενη φορά που θα γίνουν τέτοια επεισόδια, δεν αποκλείεται να χαθούν και ζωές. Κανείς δεν μπορεί να ελέγξει τη λύσσα των κομματόσκυλων που με τόση χαρά τρέφετε. Προσέξτε μόνο γιατί έχουμε ήδη ανεχθεί πολλά...

Κοινοποιήστε το στο Facebook