Κάθε τέλος και μια αρχή

7.6.10

Από αυτό εδώ το blog, είχαμε επισημάνει δεκάδες φορές ότι η Ανανεωτική Πτέρυγα του Συνασπισμού δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το αριστερίστικο μόρφωμα που ονομάζεται "ΣΥΡΙΖΑ".

Σε αντίθεση με ότι στην Ελλάδα συνηθίζεται να λέγεται, θεωρώ η διάσπαση ενός κόμματος δεν έχει πάντοτε το χαρακτήρα της προδοσίας ή της αποστασίας.

Όλο αυτόν τον καιρό, θαύμαζα την υπομονή του εξαιρετικού Φώτη Κουβέλη ο οποίος στο όνομα της συναίνεσης έκανε τα στραβά μάτια σε κάθε αδιέξοδο που οδηγούσε το ΣΥΡΙΖΑ η αναιμική ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα.

Δεν είμαι σίγουρος ότι οι Ανανεωτικοί θα δημιουργήσουν κάποιο κόμμα. Με το ΣΥΡΙΖΑ να αγγίζει πάντα με το ζόρι το όριο του 3%, ένα δεύτερο κόμμα στον ίδιο χώρος πιθανότατα θα οδηγούσε σε μια διχοτόμηση του εκλογικού σώματος που θα άφηνε και τα δυο κόμματα εκτός Βουλής. Δεν είμαι...

...επίσης σίγουρος ότι οι Ανανεωτικοί μπορούν να αντέξουν συναισθηματικά μια σύγκρουση με το κόμμα που τους ανέδειξε. Ο καιρός θα δείξει.

Πιστεύω ότι αν το ΠΑΣΟΚ δεν εμφάνιζε τους τελευταίους μήνες αυτήν την εικόνα αμηχανίας απέναντι στις παρεμβάσεις της τρόικας, οι Ανανεωτικοί θα προσχωρούσαν στην κυβερνητική παράταξη και ο Παπανδρέου θα τους ανέθετε με μεγάλη χαρά κάποιο υπουργικό χαρτοφυλάκιο. Σήμερα, κάτι τέτοιο μοιάζει ανέφικτο.

Εμπιστεύομαι τον Κουβέλη κι εκτιμώ βαθύτατα και τον Παπαδημούλη. Τους εύχομαι κάθε επιτυχία σε ότι κι αν τελικά αποφασίσουν να κάνουν. Η Ανανεωτική Πτέρυγα του Συνασπισμού ανήκει σε ένα από τα πλέον ποιοτικά τμήματα του σημερινού πολιτικού προσωπικού. Αξίζεις της στήριξης μας...

Κοινοποιήστε το στο Facebook