Κοροϊδευόμαστε;

18.1.11

"Σοκ ο ναζιστικός χαιρετισμός στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας"

Με τον τίτλο αυτό τα ΜΜΕ κοινοποιούν στους αναγνώστες τους την...έκπληξη τους για τα πρώτα πεπραγμένα της Χρυσής Αυγής στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων.

Αναρωτιέμαι τι ακριβώς ορίζεται ως "σοκ". Τι περίμεναν δηλαδή από μια φασιστική οργάνωση που απολαμβάνει τέτοια προβολής; Χθες ο κ.Χατζηνικολάου σε συζήτηση για την παράνομη μετανάστευση είχε καλεσμένο έναν από τους γνωστούς "αγανακτισμένους πολίτες" του Αγ.Παντελεήμονα. Και δεν ήταν η 1η φορά. Αυτοί τους έβαλαν στη ζωή μας, αυτοί έσπρωξαν τον κόσμο στην αποχή κι αυτοί...σοκάρονται. Κοροϊδευόμαστε δηλαδή αλλά τουλάχιστον τη βρίσκουμε.

Είναι τρομερά βολικό να κατακρίνει κανείς τη...

...Χρυσή Αυγή, ειδικά όταν ο στόχος του είναι να φανεί πιο προοδευτικός, πιο αριστερός, πιο γαμάτος. Να έχουμε όμως συνείδηση του τι κάνουμε. Δεν γίνεται να είμαστε και κατά της Χρυσής Αυγής και κατά του φράχτη στον Έβρο. Δεν γίνεται να είμαστε κατά της Χρυσής Αυγής και ταυτόχρονα κατά της "αστυνομικής αυθαιρεσίας" στον Αγ.Παντελεήμονα. Δεν μπορεί ο κ.Κακλαμάνης να αποδοκιμάζει τις πρακτικές Μιχαλολιάκου όταν του έκλεισε το μάτι στο β' γύρο των εκλογών.

Η κρίση μας διδάσκει ότι δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας. Όσο διεκδικούμε μια ιδεατή κοινωνία μονάχα προοδευτικών λύσεων, τόσο η Χρυσή Αυγή θα έχει λόγο ύπαρξης στα κοινά. Εγκαταστήσαμε ένα πολιτικό σύστημα όπου το "όχι σε όλα" ήταν ο σίγουρος δρόμος προς την καταξίωση, προς την εκλογική επιτυχία.

Ας μην κλαίμε λοιπόν που η Χρυσή Αυγή μας πυροβολεί με τα όπλα μας.