Ο αθλητικός τύπος δεν τα έβλεπε στημένα

25.6.11

Σε 15 αθλητικές εφημερίδες, πάνω από 10 αθλητικά ραδιόφωνα και πάνω από 20 αθλητικά σάιτ τις τελευταίες μέρες γίνεται «της Πόπης». Εκατοντάδες αθλητικοί δημοσιογράφοι, όπως ο Μιχάλης Τσόχος εδώ, υμνούν την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου επειδή η δικαστική έρευνα αποκαλύπτει το βρώμικο κύκλωμα στο χώρο του ποδοσφαίρου. Παίχτες, προπονητές, διαιτητές και πρόεδροι ομάδων (όλα τα ονόματα) κατηγορούνται πως, ανάμεσα σε άλλα, έστηναν παιχνίδια και γίνονταν πλούσιοι «προβλέποντας» την έκβαση του κάθε αγώνα στο στοίχημα.  Ζήτω λοιπόν! Το ποδόσφαιρο ξεβρωμίζει. Επιτέλους!

Ανάμεσα στους γαργαλιστικούς διαλόγους και τα δεκάδες ρεπορτάζ που θα βγουν από εδώ και πέρα για το πώς τα κέρδη από το στοίχημα λέκιαζαν την τιμή της «στρογγυλής θεάς», ένα ρεπορτάζ είναι αυτό που σταθερά θα λείπει: πως τα κέρδη από το στοίχημα λεκιάζουν τη τιμή και την αξιοπρέπεια του αθλητικού Τύπου. Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο ελληνικός αθλητικός Τύπος όπως είναι σήμερα θα ήταν  νεκρός, χωρίς τα μυθικά διαφημιστικά έσοδα από το στοίχημα. Οι περισσότερες αθλητικές εφημερίδες μάλλον θα είχαν...


...κλείσει ήδη, αντί να φυτρώνουν εδώ και χρόνια σαν τα μανιτάρια, χαρίζοντας μας το ευρωπαϊκό ρεκόρ αθλητικών φύλλων.  Επιπλέον, άλλοτε μικρά αθλητικά σάιτ όπως το contra.gr, το sport24.gr και το gazzetta.gr δεν θα έφταναν να γίνουν οι ναυαρχίδες του ελληνικού ίντερνετ αν δεν χρηματοδοτούνταν με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από κολοσσούς του (παράνομου ακόμη στην Ελλάδα) online betting.

Ένα ακόμα εξαιρετικό άρθρο του Γιώργου Νικολόπουλου εδώ.