Απάντηση του Υπ.Παιδείας για το Ινστιτούτο Νεολαίας

18.7.11

Παραθέτω αυτούσια τη νέα ανακοίνωση του Υπ.Παιδείας για τα όσα έχουμε κατά καιρούς δημοσιεύσει για το Ινστιτούτο Νεολαίας:

Παραβλέποντας την ακραία φρασεολογία και τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιήθηκαν σας αναφέρουμε, ότι αμέσως μετά την ανάδειξη του θέματος που αφορά στην υλοποίηση του έργου «Αναβάθμιση και Επέκταση της Λειτουργίας των Θυρίδων Επιχειρηματικότητας για την Ενθάρρυνση και Στήριξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας» από το blog σας, η Υπουργός Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, ζήτησε να ερευνηθούν στην λεπτομέρειά τους όλα τα θέματα που θίχτηκαν, ώστε να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις και εγγυήσεις για την αντικειμενικότητα και διαφάνεια των διαδικασιών.


Με βάση λοιπόν, την ενημέρωση που ζήτησε και έλαβε η Υπουργός σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:
Το Ινστιτούτο Νεολαίας είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου που θεσμοθετήθηκε με βάση το άρθρο 17 του Ν.3369/2005 για την προώθηση της...


...νεανικής καινοτομίας μέσα από δράσεις και Ευρωπαϊκά προγράμματα και δεν υπήρξε ούτε υπάρχει μέχρι στιγμής καμία πρόβλεψη για κατάργηση του (σε αντίθεση με το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας). Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου διορίζονται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και εργάζονται χωρίς αμοιβή.

Η συγκρότηση του ΔΣ έγινε με το υπ αριθμό 117/1/4/2010 ΦΕΚ κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέσω των διαδικασιών της ανοιχτής διακυβέρνησης- opengov- με την ίδια διαδικασία που στελεχώθηκαν ΌΛΟΙ οι δημόσιοι οργανισμοί.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στο οποίο αναφέρεστε, εγκρίθηκε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ για τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.


Υπήρξε πλήρης ανασχεδιασμός και αναδιοργάνωση του προγράμματος ώστε να υπάρξει διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.


Λόγω του αναμενόμενου μεγάλου αριθμού υποψηφίων για την υλοποίηση του προγράμματος, η πολιτική ηγεσία που εποπτεύει το ίδρυμα ζήτησε να εξασφαλιστούν οι διαδικασίες αντικειμενικών επιλογών με βάση το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του ΕΣΠΑ .
Κατόπιν αυτών το ίδρυμα προέβει στις παρακάτω ενέργειες:


1. Το ηλεκτρονικό τεστ δεξιοτήτων ανατέθηκε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν). Την επόμενη εβδομάδα το τεστ θα ελεγχθεί και από τους εμπειρογνώμονες του ΑΣΕΠ.

2. Μετά την προεπιλογή με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια προσόντων και το ηλεκτρονικό τεστ θα υπάρξει συνέντευξη των υποψηφίων που θα προεπιλεγούν. Η συνέντευξη κρίνεται αναγκαία γιατί οι νέοι αυτοί πρέπει να έχουν ειδικές δεξιότητες για την υποστήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας.
Παρότι ο κανονισμός δεν το προβλέπει, για τη διασφάλιση της αντικειμενικότητας στην επιτροπή αυτή θα συμμετέχουν στελέχη του ΑΣΕΠ, καθώς και φορείς με γνώση και εμπειρία για θέματα της νεανικής επιχειρηματικότητας, όπως ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Επιχειρηματικότητας Νέων.

10 σχόλια:

 1. ΣΦΙΞΑΝ ΤΑ ΚΩΛΑΡΙΝΙΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε..
  1) Είναι υπο κατάργηση το Ινστιτούτο Νεολαίας;
  2) Εφόσον εποπτεύεται απο το δημόσιο και χρηματοδοτείται απο τον κρατικό προϋπολογισμό, πρέπει οι προσλήψεις να γίνονται μέσω ΑΣΕΠ, αποκλειστικά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν κατάλαβα η δική τους συνέντευξη θα είναι καλλίτερη από εκείνη των γαλάζιων;

  Γιάννης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
  Δεν μας λέει το Υπουργείο γιατί δεν γίνονται αποκλειστικά μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις. Ο Ραγκούσης είχε δηλώσει με αυστηρότητα οτι όλες οι προσλήψεις πλέον θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ. Δείτε εδώ http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=15459&subid=2&pubid=21391212

  Τι μας λέει τώρα οτι θα βάλει και καναδύο του ΑΣΕΠ μέσα.
  Είναι ξεκάθαρο το δούλεμα και παραπολιτικέ μη τρως το τυρί και τα κάνεις γαργαρα περι συμμετοχής μελών του ΑΣΕΠ.

  Τι άλλαξε στο εντωμεταξύ και απο τη δήλωση Ρα;γκουση φτάσαμε στις εξαιρεσεις;;;

  Φίλος που έβαλε λυτούς κΑΙ ΔΕμενους πασοκους για την εν λόγω προκύρηξη ωστε να προσληφθεί όταν βγεί του είπαν φίλε ειναι για μεγαλα βυσματα σχεδόν 30.000 αιτήσεις θα γίνουν.

  Την εποχή των ισχνών αγελάδων και του 20% ανεργίας οι προσλήψεις σε φορείς του δημοσίου μόνο με ασεπ και οχι καραγκιοζηλίκια τύπου φορείς με γνώση και εμπειρία για θέματα της νεανικής επιχειρηματικότητας, αυτοί να έχουν συμβουλευτικό ρόλο με την διαδικασία να βρίσκεται στα χέρια του ΑΣΕΠ αποκλειστικά.

  Είναι αλητεία η ανακόινωνση του Υπουργείου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. - Οποιαδήποτε συνέντευξη με υποψήφιο, εξ ορισμού είναι αμιγώς υποκειμενικό κριτήριο, το οποίο άστοχα και παραπλανητικά προσκολλάται σε θεσμοθετημένα αντικειμενικά κριτήρια. Πρόκειται για έναν ακόμα τρόπο αξιολόγησης του υποψηφίου σε απόκλιση από τις συνταγματικές διατάξεις, δηλαδή ανεπίτρεπτη, αναφέρει χαρακτηριστικά ο σύμβουλος του ΑΣΕΠ.


  Σχετικά με το θέμα, ο υπουργός δήλωσε ότι η συνέντευξη θα γίνεται υπό την αιγίδα του ΑΣΕΠ και την πλειοψηφία του στη χειρότερη των περιπτώσεων και, βεβαίως, με τη δυνατότητα του ΑΣΕΠ να αποκλείει τη συνέντευξη όπου δεν τη θεωρεί αναγκαία.


  http://archive.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=03.02.2005,id=20102544,79262032,26542864,34367632,100262288

  ΒΡΕ ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Συγνώμη αλλά η ουσία είναι αλλού: γιατί να προσληφθούν τόσοι άνθρωποι στον συγκεκριμένο ακατανόητης χρησιμότητας φορέα. Το πως θα προσληφθούν είναι δευτερεύον. Όχι άλλο κάρβουνο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Η Διαμαντοπούλου λέτε να εξελιχθεί σε Χατζηγάκη του ΠΑΣΟΚ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Το ερώτημα είναι γιατί δεν είναι υπό κατάργηση το ινστιτούτο;
  Τόσο φοβερό είναι το έργο του, που σε καιρούς που δεν υπάρχουν αναπληρωτές καθηγητές σε σχολεία, που κλείνουν και συγχωνεύονται σχολεία, που γίνονται οριζόντιες περικοπές 50% στους προϋπολογισμούς των ΑΕΙ κτλ, χρειαζόμαστε αυτό το ινστιτούτο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Είναι η απόλυτη κατάντια του έλληνα αυτή η κλάψα για τις προσλήψεις. Και σιγά τις θέσεις, για δύο χρόνια και με λεφτά από Εσπα... φέξε μου και γλύστρησα πότε θα πάρουν τα λεφτά τους. και το ασεπ κύριοι του υπουργείου τι δουλειά έχει? αφού οι θέσεις είναι συμβάσεις έργου δεν χρειάζεται ασεπ. μήπως με το ασεπ τους πάτε για κανονικούς υπαλλήλους;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Εδώ κλείνουν σχολεία, τα παιδιά θα αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις, σε δρόμους δύσβατους με χιόνια και με βροχή με όποια επικινδυότητα έχει αυτό. Και η Αννούλα κρατάει ένα ινστιτούτο της πλάκας, χωρίς αντικείμενο, για να διορίσει την παρέα της.
  Θυμάμαι παλιά που έβγαινε συνεχώς στα κανάλια με Πάκη και Αβραμόπουλο. Δυστυχώς είναι ένα κράμα και απο τους δύοσε θηλυκή έκδοση

  ΑπάντησηΔιαγραφή