Γιάννης Δημαράς: Η φούσκα σκάει στα χέρια των δημοτών

18.7.11

Ο Γιάννης Δημαράς εκλέχθηκε δήμαρχος Πατρέων ως ανεξάρτητος επικρατώντας του Δημήτρη Κατσικόπουλου, ενός εκ των ισχυρότερων πολιτικών/πολιτευτών του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή.

Από την πρώτη στιγμή, διατυπώθηκαν διάφορες ενστάσεις για την ανίερη συμμαχία που σχηματίστηκε γύρω από το πρόσωπο του οι οποίοι περιλάμβανε από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας μέχρι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Παρ' όλα αυτά, η εκλογή του έδωσε μια κάποια ελπίδα σε μια πόλη που έμεινε στάσιμη λόγω του ΠΑΣΟΚικου καθεστωτισμού.

Με αφορμή την ανάρτηση για τις σπατάλες της ΔΕΥΑΠ (εδώ), έριξα μια ματιά στη Διαύγεια κι εντόπισα πράγματα που επιβεβαίωσαν τους φόβους μου. Ο Γιάννης Δημαράς μέσα σε...


...πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μετατράπηκε σε έναν ακόμα "βλαχοδήμαρχο" που δεν καινοτομεί σε τίποτα και κυρίως επιλέγει να τα έχει καλά με τα τοπικά ΜΜΕ και διάφορους "κομματάρχες".

Είναι εξωφρενικό να ξοδεύει ο Δήμος Πατρέων 39.000 ευρώ μόνο το 1ο τρίμηνο του 2011 για αγορά/συνδρομή περιοδικών και εφημερίδων. Είναι προκλητικό να αγοράζει 70 αντίτυπα ενός τεύχους του ίδιου διμηναίου περιοδικού το Γραφείο Τύπου του Δήμου "για τις ανάγκες του". Πόσο μάλλον όταν κάποια πρόσωπα και πράγματα στην τοπική κοινωνία της Πάτρας είναι πολύ-πολύ γνωστά.

Είναι επίσης προκλητικό να προσλαμβάνεται δημοσιογράφος/διευθυντής τοπικού καναλιού σε Γραφείο Τύπου φοβερά ελλειμματικής δημοτικής επιχείρησης για 6 μήνες με συνολική αμοιβή 20.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Είναι μέχρι και ηλίθιο να σβήνονται με ασαφείς δικαιολογίες οφειλές 36.883,97 ευρώ από παραβάσεις του ΚΟΚ. Ως πότε θα πηγαίνουμε στον δήμαρχο να μας σβήσει τις κλήσεις;

Κι όλα αυτά, δημοσιεύονται για πρώτη φορά στην Παραπολιτική, στην Πάτρα οι δημοσιογράφοι σφυρίζουν αδιάφορα...