Τη σύλληψη Παπουτσή και την απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων ζητά η Λ.Σ των Αγανακτισμένων

2.7.11

Ακόμα πιο ριζοσπαστική φαίνεται ότι θα είναι η δράση των Αγανακτισμένων (της Κάτω Πλατείας) σύμφωνα με το χθεσινό ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης που θυμίζει ένα από τα πολλά φυλλάδια ακροαριστερών σχηματισμών που κυκλοφορούν.

Παραθέτω αρχικά τα όσα ζητούν με αφορμή τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο χώρο του Συντάγματος στα μέσα της εβδομάδας:

-Απαιτούμε την κατάργηση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ) που έδρασαν τις προηγούμενες μέρες σαν στρατό κατοχής στο κέντρο της Αθήνας.
-Απαιτούμε την απαγόρευση της χρήσης χημικών από την αστυνομία. Η συγκεκριμένη τακτική των -δυνάμεων καταστολής συνιστά πράξη πολέμου ενάντια στους κατοίκους της Αθήνας.
-Ζητάμε τη σύλληψη του υπουργού Προ.Πο Χ.Παπουτσή ως....



...ηθικού αυτουργού για την εγκληματική δράση της αστυνομίας.
-Ζητάμε την απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων.

Σε σχέση με τις δυο πρώτες "απαιτήσεις", τις βρίσκω μετριοπαθείς. Θα μπορούσαν να ζητήσουν την ολική κατάργηση της Αστυνομίας. Τους ενοχλεί μέχρι και η ομάδα ΔΕΛΤΑ η δράση της οποίας συνέβαλε σημαντικά στη μείωση της εγκληματικότητας.

Στέκομαι επίσης και στο αίτημα της άκριτης απελευθέρωσης όλων των συλληφθέντων το οποίο και θα πρέπει να μας εξηγήσουν εκείνοι που προσπαθούν να μας πείσουν ότι η Κάτω Πλατεία δεν αγαπά τους κουκουλοφόρους.

Παραθέτω επίσης και μια σειρά δράσεων που αποφασίστηκαν:

-Για Άρειο Πάγο, Δικαστήρια να γίνει διαδήλωση
-Πορείες και διαδηλώσεις έξω απ' το σπίτι του αρχηγού της Αστυνομίας και του Υπουργού Προ.Πο.
-Ημέρα συζήτησης για τον τρόπο που θα πάρει ο λαός την εξουσία στα χέρια του.
-Γλέντι το Σάββατο βράδυ με κρητική και ποντιακή μουσική με μάθημα χορού πριν το γλέντι στις 8. Η συνέλευση θα γίνει κανονικά στις 21:00, το γλέντι μετά τα μεσάνυχτα.
-Ταμείο Αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες.
-Ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει απ' τα αφεντικά του λεφτά να σώσει το σύστημά του. Να στείλουμε κι εμείς μια επιστολή που να λέει ότι δεν αναγνωρίζουμε αυτή την κυβέρνηση, αυτό το σύστημα και το χρέος. Να ανοίξουν οι λογαριασμοί όσων έχουν περάσει απ' τη Βουλή, για να ξέρουμε ποιος έφαγε και τι;