Στα άκρα με Siemens

20.7.11

Παραθέτω το σχετικό δελτίο Τύπου:

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Παμπούκης, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Πολιτισμού κ. Νικητιάδη, ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση της Siemens AG για συνάντηση με αντικείμενο τη διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας για την απόδοση ευθυνών, καθώς και για την εκούσια, κατόπιν συμφωνίας των μερών, αποκατάσταση της ηθικής βλάβης της Ελληνικής Πολιτείας από παράνομες παρελθούσες δραστηριότητες. Στη διάρκεια της συνάντησης, η Siemens AG γνωστοποίησε την πρόθεση της για άμεση επίδοση αγωγής κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας, με την οποία ζητά από το Πρωτοδικείο του Μονάχου να αναγνωρίσει ότι δεν υπάρχει υποχρέωση αποζημίωσης έναντι του Ελληνικού Δημοσίου.


Ο κ.Παμπούκης, επισήμανε ότι η Ελληνική Δημοκρατία θα προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και επανέλαβε τη δεδηλωμένη πρόθεση της Ελληνικής Δημοκρατίας να επιβάλλει όλες τις κυρώσεις που προβλέπονται από το Ελληνικό και διεθνές δίκαιο.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Τα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ παρουσιάζουν την...

...είδηση ως "πρόκληση Siemens" στη γνωστή λογική παραγωγής εντυπώσεων. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να επιχειρεί η εταιρία να προστατεύσει τα συμφέροντα της αξιοποιώντας τα νομικά όπλα που έχει στη διάθεση της.

Η Ελληνική Δημοκρατία νομίζει ότι έχει ήδη αργήσει να κινηθεί αποφασιστικά εναντίον της Siemens και δεν είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα καταφέρουμε να κερδίσουμε τα μέγιστα. Εξάλλου, η έρευνα των κοινοβουλευτικών Επιτροπών δεν έχει αποφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα και μαζί με τους πολιτικούς, γλιτώνει και η Siemens...