Ηρωική έξοδο επιχειρεί ο Λυμπερόπουλος

5.8.11

Χθες το πρωί, επιχείρησε να δικαιολογήσει την αναστολή των κινητοποιήσεων γιατί...κλείνει η Βουλή για καλοκαίρι. Διαβάστε εδώ.

Μετά τη συνάντηση του με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, είπε ότι «αλλάζουν τα δεδομένα» και για τον λόγο αυτό καλεί εκτάκτως Γενική Συνέλευση προκειμένου να ζητηθεί η αναστολή της απεργίας και των κινητοποιήσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Ποια δεδομένα άλλαξαν; Ο Σγουρός ήταν πολύ σαφής, όπως και οι υπόλοιποι περιφερειάρχες.Συγκεκριμένα, οι 13 περιφερειάρχες δεσμεύτηκαν ότι δεν θα υπογράψουν καμία από τις 4.600 αιτήσεις για άδειες κυκλοφορίας ταξί και υποσχέθηκαν ότι θα είναι εκείνοι οι...

...εγγυητές του διαλόγου που θα ξεκινήσει στο τέλος του Αυγούστου. Αυτό ήταν κάτι που γνωρίζαμε από την αρχή. Μέχρι να καταθέσει τις προτάσεις του ο Ραγκούσης, δηλαδή μέχρι το τέλος του μήνα, δεν θα έβγαιναν στους δρόμους νέα ταξί.

Σχετικά με τις διοικητικές κυρώσεις (αφαίρεση αδειών κυκλοφορίας κλπ) οι Περιφερειάρχες ξεκαθάρισαν ότι ο νόμος είναι νόμος και πρέπει να εφαρμοστεί, εκτός και αν υπάρξει άλλη ρύθμιση από πλευράς υπουργείου Μεταφορών ή Προστασίας του Πολίτη για το θέμα των κυρώσεων σε περίπτωση παρακώλυσης συγκοινωνιών. Δεν νομίζω ότι ο Λυμπερόπουλος χάρηκε πάρα πολύ με την απροθυμία των περιφερειαρχών να την "χαρίσουν" στους ιδιοκτήτες ταξί...

Ο Λυμπερόπουλος, ως πρόεδρος ενός συνδικαλιστικού σωματείου κι ως μελλοντικός υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, επιχειρεί να παρουσιάσει κάτι στο κοινό του, κάτι που να μοιάζει με νίκη και με δήθεν υποχώρηση της κυβέρνησης.

Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική. Ίσως για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση, η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο δεν έκαναν ούτε ένα βήμα πίσω.