Για τις δηλώσεις Κουκιάδη

12.8.11

«Μπορεί η κυβέρνηση να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα αξιοποίησης για να αποφύγει αξιοποίηση έναντι ευτελούς τμήματος. Το Ταμείο μας είναι Ταμείο Αξιοποίησης, πρέπει να δοθεί σοβαρό τίμημα και να συνεχίσει η επιχείρηση να είναι επωφελής για την κοινωνία συμβάλλοντας στην απασχόληση»

Αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή τοποθέτηση του προέδρου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Ιωάννη Κουκιάδη. Δεν είμαι σίγουρος ότι αφορά τον Πρόεδρο του Ταμείου το τίμημα της αξιοποίησης αλλά ούτε και το αν τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα συμβάλουν στην απασχόληση.


«Υπάρχει πρόβλημα προφανώς με την πτώση των χρηματιστηριακών αξιών, πρέπει να υπάρξει καθυστέρηση των ιδιωτικοποιήσεων ή εναλλακτική λύση για να μην οδηγηθούμε σε ξεπούλημα των εταιρειών» 

Όσο για το παραπάνω απόσπασμα, νομίζω ότι...

...στην κυβέρνηση βρήκαν ένα φοβερά πειστικό επιχείρημα για να δικαιολογήσουν είτε την αδράνεια τους είτε την έλλειψη ενδιαφέροντος για τις υπό αποκρατικοποίηση επιχειρήσεις. Εξάλλου, στο Ταμείο δεν έχει καν μεταβιβαστεί ακόμα η κυριότητα τους...

Όπως και να έχει, ο Πρόεδρος του Ταμείου δεν χαράζει την πολιτική των αποκρατικοποιήσεων και θα περίμενε κανείς να έχει ένα πιο διακριτικό ρόλο. Δεν προκύπτει από κάπου το δικαίωμα του πχ να ασκήσει βέτο σε κάποια αποκρατικοποίηση. Με το να χρησιμοποιεί λοιπόν κι αυτός τη λέξη "ξεπούλημα" όπως χιλιάδες λαϊκοί φιλόσοφοι, μόνο καλό δεν κάνει...

Το σύνολο των δηλώσεων εδώ.