Χάρης Τσιόκας: Ο ταλαντούχος θεολόγος που...απογείωσε το Υπ.Υποδομών

18.8.11

Πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έγραφε το βιογραφικό του Χάρη Τσιόκα όταν ο Δημήτρης Ρέππας το "ξεχώρισε" από τα υπόλοιπα που έφθασαν στα χέρια του μέσω της διαδικασίας του opengov για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπ.Υποδομών. Η χθεσινή του ταπεινωτική αποπομπή από τον Γιάννη Ραγκούση "δείχνει" ότι μάλλον δεν ήταν θέλημα Θεού να συνεχίσει το...έργο του.

Βουλευτής Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ από το 1996 μέχρι το 2009, συνέδεσε το όνομα του με το συντοπίτη του Άκη Τσοχατζόπουλο του οποίου κι αποτέλεσε "δεξί χέρι", χωρίς φυσικά να έχει ιδέα για το τι πράττει το...αριστερό χέρι του πολιτικού του μέντορα.

Η θητεία του στο Υπ.Μεταφορών "ταυτίστηκε" με τη διάθεση τόσο του ίδιου όσο και του Δημήτρη Ρέππα να μη συγκρουστούν με τους ιδιοκτήτες φορτηγών και με τους ιδιοκτήτες ταξί. Ο Τσιόκας ήταν...

...εξάλλου κι αυτός που χειρίστηκε προσωπικά τη σύνταξη του προεδρικού διατάγματος με το οποίο έκλεινε εκ νέου το επάγγελμα των ταξί. Υπεραμύνθηκε μάλιστα των επιλογών του ακόμα κι όταν ο Γιάννης Ραγκούσης δεχόταν τα μαζικά πυρά Αντιπολίτευσης και συμπολίτευσης για την απόφαση του να ανοίξει κανονικά το επάγγελμα.

Διάφορα ρεπορτάζ μιλούν για "παραίτηση Τσιόκα", άλλα για "αιφνίδια αποπομπή ενώ ήταν σε διακοπές". Η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Ουδείς αιφνιδίασε τον Τσιόκα, εκτός κι αν ξέρετε κάποιον γενικό γραμματέα που ανεβάζει στο site του "απολογισμό θητείας" ή ξιφουλκεί στο Twitter κατά των δημόσιων τοποθετήσεων του νέου του πολιτικού προϊσταμένου. Ούτε φυσικά τον "έφαγε" η αποκάλυψη της Παραπολιτικής για το Twitter (εδώ), ίσως απλά να επιτάχυνε τις διαδικασίες.

Ο κ.Τσιόκας βρίσκεται πλέον εκτός Πολιτικής και μένει να δούμε αν θα βρεθεί ξανά κάποιος παλιός του σύντροφος να του προσφέρει πολιτική στέγη. Μέχρι τότε, μπορεί να κάνει τις βόλτες του στη Θεσσαλονίκη, να "απειλεί" τροχονόμους όπως εδώ και να νοσταλγεί τα χρόνια που πολιτευτές της δικής του κοπής καταδίκαζαν στην Ελλάδα σε μια αυτοκαταστροφική στασιμότητα...