Η δημοσιότητα ως νεροπίστολο κατά της φοροδιαφυγής

30.8.11

 Από τα ΝΕΑ:

«Οσοι οφείλουν πάνω από 150.000 ευρώ και είναι βεβαιωμένες οφειλές θα δουν τα ονόματά τους να αναρτώνται αν δεν υποβάλουν αιτιολογημένες αντιρρήσεις σε 15 μέρες», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Η παραπάνω φράση του Υπ.Οικονομικών μου θύμισε τη μάνα μου, που όταν ήμουν μικρός μου έλεγε "Αν πέσεις και χτυπήσεις, σε τσάκισα". Μάταια προσπαθούσα να της εξηγήσω ότι αν πέσω και χτυπήσω, ο πόνος θα είναι ήδη αρκετός και δεν μου δίνει κανά φοβερό κίνητρο με την απειλή της.

Δεν καταλαβαίνω λοιπόν τι περιμένει ο Βενιζέλος με τη δημοσιοποίηση των οφειλετών. Θα στεναχωρηθεί κάποιος που θα βγει το όνομα του και θα πάει να πληρώσει; Νομίζω ότι το μόνο που θα κερδίσει η κυβέρνηση είναι...

...μια ακόμα επικοινωνιακή καταστροφή. Θα ανακοινωθούν οι οφειλέτες, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα αποτύχουν να τους στριμώξουν, θα καταφύγουμε πάλι σε καμιά περαίωση και τα ΜΜΕ θα ουρλιάζουν για τους μεγάλους φοροφυγάδες που τη γλίτωσαν...

Για να είμαστε δίκαιοι, δεν αποτελεί μόνο ιδέα του Βενιζέλου η δημοσιοποίηση. Ζήσαμε και τους γιατρούς του Κολωνακίου ενώ κι ο Παπανδρέου μοιάζει να εγκρίνει μια τέτοια εξέλιξη.