Ο Μόσιαλος δεν είναι ο ιδιοκτήτης του Δημοσίου. Είναι μήπως η ΑΔΕΔΥ;

5.8.11

Παρέθεσα το πρωί (εδώ) το απόσπασμα με το οποίο η ΑΔΕΔΥ καλεί σε λευκή απεργία τους δημοσίους υπαλλήλους που ασχολούνται με την είσπραξη των δημοσίων εσόδων. Αναρωτήθηκα λοιπόν αν το κράτος αποτελεί ιδιοκτησία των συνδικαλιστών.

Λίγες ώρες αργότερα, ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος επανέλαβε σε δηλώσεις του στον Βήμα FM ότι ουδέποτε η ΑΔΕΔΥ ή η ΓΣΕΕ έχουν παροτρύνει υπαλλήλους σε τέτοιου είδους κινητοποιήσεις και κατηγόρησε ευθέως τον κ. Μόσιαλο ότι «ανακοινώνει απολύσεις, λες και είναι ο ιδιοκτήτης του Δημοσίου».

Ο κ.Ηλιόπουλος έχει δίκιο. Ο κ.Μόσιαλος δεν είναι...

...ο ιδιοκτήτης του Δημοσίου αλλά δεν το ισχυρίστηκε κιόλας. «Δεν θα δεχθούμε "αργομισθίες" και "λευκές" απεργίες, επειδή κόπηκε ένα επίδομα και ταυτόχρονα να μιλάμε για "εργασιακή εφεδρεία"», διεμήνυσε και εκτίμησε πως «θα πρέπει το θέμα αυτό να ανοίξει πολιτικά».


Όπως λοιπόν ο κ.Μόσιαλος δεν απολύει κανέναν με την ιδιότητα του ιδιοκτήτη, έτσι και η ΑΔΕΔΥ δεν μπορεί να παρακινεί κανέναν να απέχει από την εργασία του. Αποτελεί ήδη πρόκληση για την κοινή λογική η μη απόλυση των υπεράριθμων δημοσίων υπαλλήλων, όπως θα γινόταν σε κάθε ιδιωτική επιχείρηση.

Δεν χρειάζεται να προκαλούν κι άλλοι οι εργατοπατέρες.