Τρόικα: Αναχωρήσαμε προσωρινά

2.9.11

Παραθέτω αυτούσια την ανακοίνωση της τρόικας όπως δημοσιεύεται στο Capital.gr:

Κοινό κλιμάκιο στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου διεξάγει συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση για τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις και την εξέταση της εφαρμογής της πολιτικής στο πλαίσιο της πέμπτης αξιολόγησης του οικονομικού προγράμματος για την Ελλάδα.Το κλιμάκιο σημείωσε αξιόλογη πρόοδο αλλά αναχώρησε προσωρινά από την Αθήνα προκειμένου να μπορέσουν οι ελληνικές αρχές να ολοκληρώσουν το τεχνικής φύσεως έργο τους, μεταξύ άλλων, σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2012 και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις υπέρ της ανάπτυξης.Το κλιμάκιο πρόκειται να επιστρέψει...

...στην Αθήνα, στα μέσα Σεπτεμβρίου, όπου αναμένεται να έχουν ολοκληρώσει οι ελληνικές αρχές το τεχνικής φύσεως έργο τους, έτσι ώστε να συνεχισθούν οι συζητήσεις για τις πολιτικές που απαιτούνται προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση".

Σχόλιο Παραπολιτικής: Κοινώς, οι ελληνικές αρχές ήταν ανέτοιμες να συζητήσουν στα σοβαρά με την τρόικα. Σημειώνω επίσης ότι ο χρόνος επιστροφής του κλιμακίου δεν ορίζεται σαφώς, κάτι που δείχνει ότι μπορεί να έχουν μεσολαβήσει εξελίξεις ή σφοδρές πιέσεις.